Ένα κόκκινο ελικόπτερο με ..σήμα τον Σνούπυ πιλότο κέντρισε το ενδιαφέρον των περαστικών και το δικό μας. Βρισκόταν αρκετή ώρα στο ελικοδρόμιο του Αργοστολίου στο λιμάνι . Αναχώρησε λίγο πριν τις 20.00 μμ με τη παρουσία λιμενικών. Ίσως είναι από κάποια θαλαμηγό..

Φωτογραφίες: Σπύρος Σακαλής

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σχόλιο

  1. Με έγγραφο που έστειλε στην Αντιπεριφέρεια, το Δήμο και το Επιμελητήριο, η Αερολέσχη Ζακύνθου κάνει γνωστό ότι έχει στη διάθεσή της ελικόπτερο το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για επιτήρηση των δασών μας και έλεγχο για πυρκαγιές.

    Η Αερολέσχη ανήκει στην Πολιτική Προστασία της Ζακύνθου και στο έγγραφο που έστειλε στις αρχές ζητά να εξασφαλίσουν το ποσό που χρειάζεται για να γίνεται η επιτήρηση.

    Ακολουθεί το περιεχόμενο της επιστολής:

    Σας κάνουμε γνωστό ότι η Αερολέσχη Ζακύνθου με έτος ίδρυσης το 1980 είναι μέλος της Γενικής Γραμματείας πολιτικής προστασίας με αριθμό μητρώου 18/2016 και διαθέτει ένα ελικόπτερο τύπου ROBINSON R22 διθέσιο με διάρκεια πτήσης 3:00 ώρες και κόστος χρήσης τα 350 ευρώ ανά ώρα. Έχει τη δυνατότητα να απογειώνεται και να προσγειώνεται σε οποιοδήποτε σημείο με πτήσεις VFR (ημέρας) 30΄ λεπτά πριν την ανατολή του ηλίου έως και 30΄ λεπτά μετά τη δύση. Το ελικόπτερο μπορεί να συμβάλει καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους ,με διμελές πλήρωμα, στην έρευνα, στην διάσωση, σε κάθε είδους ανθρωπιστική βοήθεια ,στην πυροπροστασία-πυρανίχνευση των δασών,στην επιτήρηση των ακτών και στην επίβλεψη της θαλάσσιας ρύπανσης.

    Ωστόσο και σήμερα πολλές Περιφέρειες και Δήμοι στην Ελλάδα εφαρμόζουν το παραπάνω μέτρο για την προστασία και την πρόληψη των πυρκαγιών στα δάση και την προστασία των παραθαλάσσιων ακτών.

    Για τους παραπάνω λόγους σας παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε για την εξασφάλιση χρηματικής επιχορήγησης που να αντιστοιχεί σε πτήσεις επιτήρησης για τις ανάγκες της καλοκαιρινής περιόδου.

Comments are closed.