Ένα από τα πιο θρεπτικά ψάρια του Ιονίου είναι και η λακέρδα. Ψάρι με άφθονα Ω3 , φθηνό και προσιτό σε κάθε νοικοκυριό. Μετασεισμικά ήταν το φαγάκι της Παρασκευής ή της Τετάρτης . Στο φούρνο με πατάτες , μπόλικο σκορδάκι , ρίγανη και λεμόνι.
Κάποιοι ψαράδες το πάστωνανε για μεζέ μεταξύ φίλων , στα μπακάλικα όμως του Αργοστολιού πάντα υπήρχε λακέρδα στο λάδι για να συνοδεύει τα όσπρια κυρίως τα ρεβίθια.
Για τις φακές είχαμε τις παστές σαρδέλες.
Τα θυμηθήκαμε όλα αυτά σήμερα με τις φωτογραφίες του Μιχάλη Μεσολωρά του ψαρά ο οποίος προσφέρει και “Αλιευτικό Τουρισμό” με μεγάλη επιτυχία,
ο οποίος έφτιαξε για πρώτη φορά λακέρδα στο λάδι..
Του ζητήσαμε την τεχνική που χρησιμοποίησε, προσφορά στους μερακλήδες Αναγνώστες του kefaloniapress.
Λοιπόν!
Λακέρδα φρέσκια από τα δίκτυα
Φιλεταρισμα
5 6 ώρες σε παγονερο
6 7 μέρες σε σαλαμούρα
Μετά 3. 4 ώρες σε ξυδονερο
Και.μετα ηλιέλαιο
Φωτο: λακέρδα στα δίκτυα του ΜΙΧΑΛΗ
φτηνό με 25 ευρώ το κιλό ? δεν ήξερα οτι έχουμε παράγωγη στο Ιόνιο …όντως είναι πολύ νόστιμος μεζές …αλλά θυμάμαι πάντα να είναι ακριβός .