ZΑΚΥΝΘΟΣ: Δημοσιεύτηκε η απόφαση του Λιμενάρχη για συγκρότηση Υγειονομικής Επιτροπής Ναυτικών.Τέρμα η ταλαιπωρία της Πάτρας

808
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ-ΣΙΟΥΤΗΣ-ΛΙΜΕΝΑΡΧΗΣ ΚΕΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Αναρτήθηκε στη Διαύγεια η απόφαση του (ΣΣ Κεφαλονιτη!) Λιμενάρχη Ζακύνθου, Αθανάσιου Σιούτη για τη συγκρότηση Υγειονομικής Επιτροπής Απογραφομένων Ναυτικών και Εργατών Θαλάσσης Ζακύνθου. Η Επιτροπή αποτελείται από ιδιώτες ιατρούς ως τακτικά και αναπληρωματικά μέλη και συγκεκριμένα, ως τακτικά μέλη της επιτροπής ορίστηκαν οι: Πέτρος Δραγώνας (παθολόγος), Αικατερίνη Καραμπέτσου (οφθαλμίατρος), Αγγελική Παπαδάτου (ακτινολόγος) και ως αναπληρωματικά μέλη ορίστηκαν οι: Αναστάσιος Μυλωνάς (παθολόγος), Αναστασία Κλαυδιανού (οφθαλμίατρος), Ζωή Σκιαδοπούλου – Αργυρή (ακτινολόγος).

Όσον αφορά τον τρόπο λειτουργίας, η Επιτροπή θα συνεδριάζει κάθε Τετάρτη στις 10:00 και οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλλουν σχετική αίτηση στο Λιμεναρχείο, καταθέτοντας μεταξύ άλλων διπλότυπο είσπραξης ή e – παράβολο αξίας 41,17 ευρώ και θα παραπέμπονται για υγειονομική εξέταση ενώπιον της Επιτροπής. Επίσης δύναται οι ενδιαφερόμενοι εναλλακτικά της παραπομπής τους ενώπιον του ιατρού – μέλους ειδικότητας ακτινολόγου, να προσκομίζουν ακτινογραφία θώρακος (εξάμηνης ισχύος) με επικολλημένη φωτογραφία τους από κρατικό ή στρατιωτικό νοσοκομείο συνοδευόμενη από τη σχετική γνωμάτευση και θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής του γνωματεύοντος από την οικεία διοίκηση.

Με τη συγκρότηση της υγειονομικής επιτροπής, μπαίνει τέλος στην ταλαιπωρία που υφίσταντο ναυτικοί και επαγγελματίες της θάλασσας, καθώς έπρεπε να μεταβούν στην Πάτρα για την έκδοση του ιατρικού φυλλαδίου. Πλέον θα μπορούν να εξετάζονται από την Επιτροπή στο νησί μας. Να σημειωθεί ότι ο Ιατρικός Σύλλογος όρισε τα μέλη της Επιτροπής, καθώς επίσης και ότι χρειάστηκε πολύμηνη προσπάθεια για τη συγκρότησή της από το Λιμεναρχείο και το Τμήμα Υγιεινής και Ασφάλειας της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου.

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις