Με τον Ιάκωβο Νιφοράτο πρόεδρο του Συλλόγου Εμπόρων και Επιχειρηματιών Αργοστολίου Η ΚΡΑΝΗ , συνομιλήσαμε σήμερα στο web radio ΣΤΟ ΚΙΤΡΙΝΟ , στην εκπομπή «Καλημερούδια σας» με την Ελένη Χιόνη.

Και τι δεν είπαμε με το πρόεδρο. Τέθηκαν επί τάπητος όλα τα προβλήματα, οι χαμένες ευκαιρίες, οι δυσκολίες αλλά και οι μεγάλες ευκαιρίες που έρχονται για τον εμπορικό κόσμο της πρωτεύουσας του νησιού μας.

Ο κλάδος του εμπορίου άντεξε την 10χρονη κρίση, οι απώλειες ήταν μικρές σε σχέση με το μέγεθος της αγοράς. Οι επιχειρήσεις στο Αργοστόλι έσφιξαν τα δόντια στις δυσκολίες και κράτησαν.

Από πολιτική παρέμβαση και ανικανότητα παραγόντων εκτός του Συλλόγου  χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία συμμετοχής του προγράμματος OPEN MALL , προϋπολογισμού 1,300.000 ευρώ που θα άλλαξε το ιστορικό κέντρο του Αργοστολίου, θα αναβάθμιζε και θα ανανέωνε την εικόνα και τις υπηρεσίες του κέντρου της πόλης..

Προβληματίζει τους εμπόρους η δυνατότητα επέκτασης ξένων εμπορικών αλυσίδων, επέκταση δυσανάλογη για τη τοπική αγορά που τελικά θα την συρρικνώσει.

Ο κ. Νιφοράτος ελπίζει σε μια νέα ποιοτική και ισότιμη συνεργασία με το νέο δήμο Αργοστολίου και τον δημαρχο Θεόφιλο Μιχαλάτο στην αναβάθμιση της καθημερινότητας στο Αργοστόλι και στην θελκτικότητα της πόλης..

Για τα Χριστούγεννα τι ετοιμάζεται στο Αργοστόλι?

Ακούστε στην εκπομπή

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις