Με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών Dr Γιώργο Φερεντίνο είχαμε τη τιμή να συνομιλήσουμε τηλεφωνικά σήμερα στο web radio τση Κεφαλονιάς ΣΤΟ ΚΙΤΡΙΝΟ στο παρλατόριο «Καλημερούδια σας» με την Ελένη Χιόνη. Μαζί μας στο στουντιο ήταν ο ερευνητής δύτης Μάκης Σωτηρόπουλος.

Θέμα συζήτησης η πρόσφατη δημοσιοποίηση του ναυαγίου του Φισκάρδου , δημοσιοποίηση η οποία έχει πάρει διεθνείς προεκτάσεις.

Παρακαλούμε ακούστε τον δρ Γιωργο Φερεντίνο, τι αναφέρει για την σπουδαιότητα αυτής της ανακάλυψης λίγα μίλια από το λιμάνι του Φισκάρδου . Ένα ναυάγιο που χρονικά τοποθετείται την εποχή του Ιησού και το πλήθος των πληροφοριών που παρέχει στην επιστημονική κοινότητα τόσο για θέματα ναυπηγικής (τεράστιο για την εποχή του σκάφος), βιοτεχνίας (αμφορείς με στοιχεία ακόμα και τεχνίτη που τους έχει κατασκευάσει , μιλάμε για 6.000 αμφορείς)..

Τόσο ο Δρ Φερεντίνος όσο και ο ερευνητής δύτης Μάκης Σωτηρόπουλος υπογράμμισαν την ανάγκη να προστατευτεί το ναυάγιο και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες προτάσεις για την αξιοποίησή του, προτάσεις που η υλοποίησή τους αλλάζει πολλά πράγματα στην οικονομική κατάσταση της Κεφαλονιάς.

√ (Στη φωτογραφία ο dr Γιώργος Φερεντίνος και ο ερευνητής Μάκης Σωτηρόπουλος)

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις