ΠΑΤΡΑ: Κατέπλευσε το πρώτο πλοίο απο Ιταλία

449

Στο λιμάνι της Πάτρας κατέπλευσε το μεσημέρι της Δευτέρας το πρώτο πλοίο από το Μπάρι της Ιταλίας.

Στο χώρο ελέγχου των αφίξεων ήδη βρίσκονται κλιμάκια του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Διοίκησης, εφαρμόζοντας στην πράξη τα μέτρα πρόληψης και ασφάλειας που ελήφθησαν κατά τη χθεσινή σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας για τον Κορονοϊό.

Στελέχη του ΕΟΔΥ κάνουν ελέγχους και σε όσους ετοιμάζονται να ταξιδέψουν από την Πάτρα προς την Ιταλία.

Υπενθυμίζεται πως το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο χώρο του Λιμανιού με στελέχη του ΕΟΔΥ και τους εμπλεκόμενους φορεις (ΟΛΠΑ, Ναυτιλιακούς Πράκτορες κα) στο πλαίσιο της ενημέρωσης για τον Κορονοϊό και τι θα πρέπει να γίνει στην περίπτωση που θα εντοπιστεί ύποπτο κρούσμα, μετά τον συναγερμό που έχει τεθεί σε εφαρμογή από το Υπουργείου Υγείας, κατόπιν των τελευταίων εξελίξεων στη γειτονική Ιταλία. Στο επίκεντρο θα βρεθούν τα μέτρα πρόληψης αναφορικά με το λιμάνι της Πάτρας και όχι μόνο, με τις αφίξεις από την Ιταλία, όπου ήδη κατεγράφησαν 5 θάνατοι ανθρώπων και τα κρούσματα αυξάνονται συνεχώς.
Για την Τρίτη στις 12 μμ έχει προγραμματιστεί σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα.
Την ιδια ώρα ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικιλίας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά τη σύσκεψη παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τον Κορονοϊό, συνέστησε ψυχραιμία, δηλώνοντας πως η χωρα έχει θωρακιστεί.

Τα κρούσματα του κοροναϊού στην Ιταλία έχουν φθάσει τα 230 ενώ πριν από λίγο ανακοινώθηκε ότι υπάρχει και έβδομος νεκρός. Πρόκειται για έναν άνδρα 84 ετών από την ευρύτερη περιοχή του Μιλάνου.

Λίγο νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ο έκτος θάνατος από τον κορονοϊό: Επρόκειτο για μια γυναίκα με ογκολογικά προβλήματα από την πόλη Κρέμα της Λομβαρδίας.

Στο μεταξύ, οι ποδοσφαιρικές ομάδες ζητούν να παίξουν τα επόμενα ματς στον ιταλικό Βορρά κεκλεισμένων των θυρών.

Και σε διάφορες περιοχές της Ιταλίας, τέλος, κλέφτες άρχισαν να παρουσιάζονται σε σπίτια ηλικιωμένων, λέγοντας ότι πρέπει να επισκεφθούν τους πολίτες. «Μην ανοίγετε σε κανέναν», λέει σε έκκλησή του ο Ερυθρός Σταυρός.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις