Με ιδιαίτερη σοβαρότητα και ευαισθησία αντιμετωπίζει το πρόβλημα προστασίας του πληθυσμού από τον κορονοϊό ο αντιπεριφερειαρχης Κεφαλονιας και Ιθάκης Σταύρος Τραυλός.

Σήμερα Παρασκευή,  αργά το μεσημέρι οργάνωσε σύσκεψη αρμόδιων φορέων (Γιατρών, εκπαιδευτικών , Υπηρεσιακών Παραγόντων κλπ) προκειμένου να γίνει έλεγχος υλοποίησης των μέτρων προστασίας και να αντιμετωπιστούν σχετικά κενά.

Στα άμεσα μέτρα που ήδη έχει εφαρμόσει η περιφέρεια είναι

  • Η καθαριότητα στα σχολεία και η καθημερινή απολύμανση σε πόμολο, τουαλέτες κλπ.
  • Συνέστησε την διακοπή των σχολικών εκδρομών και εντός της Ελλάδας καθώς όπως μάθαμε μαθητές Γυμνασίου με καθηγητές τους βρίσκονται σε εκδρομή στη Θεσσαλονίκη.
  • Ζήτησε αν είναι δυνατόν για ένα διάστημα να ακυρωθούν οι εκδηλώσεις φορέων (είναι απίστευτο το ότι ακόμα έρχονται προσκλήσεις για .. βασιλόπιτες!!) – Ηδη ερχονται δελτία τύπου που ακυρώνουν όλες τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις.
  • Ενημέρωση στα παιδιά για το πώς θα προφυλάξουν την υγεία τους τηρώντας τους απλούς βασικούς κανόνες υγιεινής .

Και τέλος- συμφωνα με πληροφορίες – ο Αντιπειφερειάρχης μάλλον έχει ζητήσει συνάντηση με Μητροπολίτη Δημήτριο για άμεσα θέματα υγείας που μπορεί να προκύψουν αν δεν τηρηθούν και στις εκκλησίες οι κανόνες υγιεινής.

Στον έλεγχο για τη λειτουργία των δομών υγείας (Νοσοκομείων) η διαπίστωση ήταν ότι υπάρχει η προετοιμασία όπως συμβουλεύει ο ΕΔΟΥ , κρίνεται ότι θα ανταπεξέλθουν οι δομές σε τυχόν περιστατικά.

Αυτά όσο αφορά τους αρμόδιους.

Στα θέματα όμως τις δημόσιας υγείας ο καθένας μας έχει την προσωπική του ευθύνη και επιβάλλεται όλοι μας να τηρούμε τους κανόνες προστασίας της δικής μας υγείας, της οικογενειά μας και των συναθρώπων μας τηρώντας σχολαστικά τους κανόνες προσωπικής υγιεινής στο σπίτι και στην εργασία μας.

Στο kefaloniapress έχουμε ανοίξει ένα νέο θέμα ΥΓΕΙΑ κλικ εδω:  https://www.kefaloniapress.gr/category/ygeia/ στο οποίο καταγράφουμε τις εξελίξεις για την πορεία του κορονοϊού αλλά κυρίως χρήσιμες συμβουλές απο γιατρούς και φορείς υγείας για την προστασία της υγείας μας.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις