Αυτοί μπορούν να μετακινηθούν προς την Κεφαλονιά και Ιθακη – Tι αποδεικτικά χρειάζονται

3505

Levante Ferries

Έκτακτη Ανακοίνωση | 20/03/2020

ΔΙΑΒΑΣΤΕ το πλήρες κείμενο της Υπουργικής Απόφασης εδω ΚΥΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι από 21/03/2020 στις 06:00 έως και τις 21/4 στις 06:00, τίθεται σε ισχύ το μέτρο της κυβέρνησης κατά το οποίο η μετάβαση στα νησιά που εξυπηρετούμε με τα πλοία μας, επιτρέπεται: 

 α) στους μόνιμους κατοίκους των νησιών που μετακινούνται από την ηπειρωτική Ελλάδα προς τα νησιά και αντίστροφα

 β)  στους μόνιμους κατοίκους νησιών που μετακινούνται μεταξύ νησιών που εξυπηρετούνται από πλοία που εκτελούν συμβάσεις ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας

 γ) στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας που μετακινούνται για υπηρεσιακούς λόγους.

 δ) στους υπαλλήλους του Δημοσίου τομέα και το εκπαιδευτικό προσωπικό κάθε βαθμίδας εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένων των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, που εργάζονται σε νησί υπό καθεστώς μόνιμης ή προσωρινής απασχόλησης οιασδήποτε μορφής ή μετακινούνται σε αυτό για την εκτέλεση υπηρεσίας

 ε) στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό πάσης φύσεως του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τους ερευνητές και επαγγελματίες στον τομέα της υγείας, καθώς και το προσωπικό του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) που εργάζεται σε νησί υπό καθεστώς μόνιμης ή προσωρινής απασχόλησης οιασδήποτε μορφής ή μετακινείται σε αυτό για την εκτέλεση υπηρεσίας

 στ) τους μετακινούμενους για λόγους έκτακτης κοινωνικής ανάγκης εφόσον τούτο σαφώς  αποδεικνύεται από κατάλληλα πιστοποιητικά.

Η ιδιότητα των περιπτώσεων της προηγούμενης παραγράφου αποδεικνύεται με την επίδειξη των αποδεικτικών πιστοποίησης αυτής κατά την έκδοση των εισιτηρίων των επιβατών. Εφόσον τα εισιτήρια έχουν εκδοθεί με ηλεκτρονικό τρόπο, η απόδειξη της ιδιότητας θα πιστοποιείται κατά και πριν την επιβίβαση των επιβατών στα πλοία ή σκάφη. Ειδικά για την περίπτωση του μόνιμου κατοίκου, αυτή αποδεικνύεται με την επίδειξη είτε ισχύοντος εκκαθαριστικού φορολογικής δήλωσης ή του Μοναδικού Αριθμού Νησιώτη είτε, σε περίπτωση συμβάσεων ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας, βεβαίωσης μόνιμης διαμονής του επιβάτη που εκδίδεται από τον οικείο Δήμαρχο.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

2 Σχόλια

  1. αυτοι που εχουν μαγαζια ….ψηφιζουν κεφαλονια εχουν σπιτι στο νησι ,αλλα κανουν δηλωση στην αθηνα? τι γινεται με αυτους…..θα τους απαγορευεται η μετακινηση?

  2. Δέν έχει διευκρινιστεί αν μπορούν να ταξιδεύουν και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων με έδρα το νησί των οποίων η μόνιμη κατοικία δεν βρίσκεται στο νησί .Θα μπορούσε κάποιος να το διευκρινίσει?

Comments are closed.