ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ Β. ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗΣ
•Εκδήλωση για τη θωράκιση του ΕΣΥ
•Στο νησί και ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γ. Καρβέλης
•Αποδόθηκαν τιμητικές πλακέτες σε όσους βοήθησαν
•Δ. Ακτύπης για παραιτήσεις γιατρών: «Θα βρεθεί λύση»

Τα εγκαίνια της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου πραγματοποιήθηκαν χθες το πρωί από τον Υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη και τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, παρουσία της τοπικής πολιτικής, αυτοδιοικητικής και θρησκευτικής ηγεσίας του νησιού. Τα εγκαίνια τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, ενώ αμέσως μετά, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση από τη διοίκηση του ιδρύματος, στη «Λέσχη Ο Ζάκυνθος», με κεντρικό ομιλητή τον κ. Κοντοζαμάνη, και θέμα την θωράκιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο Μητροπολίτης Δωδώνης, ο Βουλευτής Ζακύνθου Δ. Ακτύπης, ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γ. Καρβέλης, ο Βουλευτής Λακωνίας Ν. Κρητικός, ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Γ. Στασινόπουλος και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Π. Καψαμπέλης. Την εκδήλωση συντόνισε ο Διοικητής του ΓΝΖ, Γ. Ραγκούσης. Στο περιθώριο της εκδήλωσης παραδόθηκαν τιμητικές πλακέτες σε όλους τους ομιλητές για την προσφορά τους στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Ο κ. Κοντοζαμάνης στην ομιλία του μεταξύ άλλων τόνισε: «Στόχος μας είναι να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο το ΕΣΥ. Η περίοδος της πανδημίας, μας έδωσε τη γνώση για να καταφέρουμε να υλοποιήσουμε πιο γρήγορα όσα περιλαμβάνονταν στο κυβερνητικό μας πρόγραμμα. Έχουμε ήδη προχωρήσει σε 5.000 προσλήψεις, τα νοσοκομεία έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό (ΜΑΠ) και ενισχύθηκε οικονομικά το ΕΣΥ. Δεν σκεφτόμαστε πόσα χρήματα ξοδέψαμε. Τα εγκαίνια της ΜΕΘ συνέπεσαν χρονικά με την περίοδο που η Ζάκυνθος ετοιμάζεται να υποδεχτεί τουρίστες. Το νησί είναι ένας ασφαλής προορισμός. Έχουμε εκπονήσει συγκεκριμένο σχέδιο για να αντιμετωπίσουμε τυχόν περιστατικά. Κάθε μέρα οργανωνόμαστε καλύτερα και είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα, με επάρκεια πόρων για να αντιμετωπίσουμε την καλοκαιρινή περίοδο. Όλοι κρίνονται από το αποτέλεσμα. Ο Βουλευτής έδειξε εντυπωσιακό ζήλο για να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα, όπως και ο κ. Καψαμπέλης που έχει διατελέσει υποδιοικητής και στην 6η ΥΠΕ. Θέλω να τονίσω ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει. Να μην χαλαρώσουμε και να ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες των ειδικών. Τα αποτελέσματα οφείλονται σε όλους τους Έλληνες. Αναγνωρίζουμε τις ελλείψεις και τις στρεβλώσεις στο ΕΣΥ, αλλά δίνουμε μάχη. Τη μεγαλύτερη μάχη δίνουν οι εργαζόμενοι. Κοινός μας στόχος είναι να ανταποκρίνεται το ΕΣΥ στις ανάγκες των πολιτών. Θα τα καταφέρουμε»! Επίσης, ο Υφυπουργός έδωσε τα συγχαρητήριά του στο προσωπικό για όλες τις προσπάθειες που κατέβαλε το προηγούμενο διάστημα για να λειτουργήσει η Μονάδα.

Ο Μητροπολίτης Δωδώνης αναφέρθηκε στην προσφορά της Εκκλησίας, τονίζοντας ότι πάντα συμβάλει αποτελεσματικά σε ότι εξυπηρετεί το κοινωνικό σύνολο. Όπως είπε, πριν κάποια χρόνια, κατάλαβε ότι έπρεπε να γίνει ένα νέο νοσοκομείο. Υπενθύμισε ότι το παλιό νοσοκομείο βρισκόταν πάνω σε σεισμικό ρήγμα και ήταν σε ένα σημείο που δεν ήταν εύκολα προσβάσιμο. Τότε, επισκέφθηκε τον υπ. Υγείας και του μετέφερε το αίτημα για τη δημιουργία του νέου νοσοκομείου και όταν ρωτήθηκε για το τι μπορεί να προσφέρει η τοπική Εκκλησία, απάντησε ότι μπορεί να διαθέσει ένα οικόπεδο 10 στρεμμάτων στις παρυφές της πόλης και στην είσοδο των χωριών. Τελικά η Εκκλησία παραχώρησε 25 στρέμματα για να γίνει το νοσοκομείο. Τέλος, ο Μητροπολίτης, τόνισε ότι κάποιοι απαξίωναν το νοσοκομείο για πολλά χρόνια και πρόσθεσε ότι απαξιώνεται και η προσφορά της Εκκλησίας.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις