Ο κ. Γιώργος Παξινός, καρδιολόγος –Διευθυντής ΚΥ Ιθάκης, ανακοίνωσε από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook για τα κρούσματα της Ιθάκης, ως εξής:

Χθες ενημερώσαμε για τον εντοπισμό ασθενούς με λοίμωξη από κορωνοιό και ήπια συμπτώματα.
Από την διενέργεια ιχνηλάτησης των στενών επαφών του διαπιστώθηκε και δεύτερο θετικό κρούσμα ασυμπτωματικό, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας ήταν αρνητικά.
Εδόθησαν οδηγίες σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και οι στενές επαφές τους, καθώς βέβαια και οι ίδιοι, τέθηκαν σε καραντίνα και η ιχνηλάτηση συνεχίζεται, όπου κρίνεται απαραίτητο, για να ληφθούν επιπλέον δείγματα.
Παρακαλούμε θερμά να παραμείνουμε ψύχραιμοι και υπεύθυνοι και να μην αναπαράγουμε οτιδήποτε ανεύθυνο κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.
Θερμή επίσης παράκληση να τηρούμε με ευλάβεια τα μέτρα προφύλαξης, δηλαδή τήρηση αποστάσεων, αποφυγή συνωστισμού, συχνό πλύσιμο χεριών και ΚΥΡΙΩΣ ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ που έχει αποδειχθεί ο αποτελεσματικότερος τρόπος αναχαίτισης της διασποράς της πανδημία, ολοκληρώνει την ανακοίνωσή του ο διευθυντής του ΚΥ Ιθάκης.
Να υπενθυμίσουμε ότι στις 28 Αυγούστου ο κ. Παξινός είναι ανακοινώσει ένα (το πρώτο) εισαγώμενο κρούσμα στο νησί από τουρίστα. Σήμερα τα κρούσματα στην Ιθάκη έγινα τρία (3). Κανένα απο αυτά δεν νοσηλεύτηκε , ανάρρωσαν με καραντίνα στον ιδιωτικο τους χώρο.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις