Στις 12.30 μμ έφθασαν στο λιμάνι της Σάμης με ανοικτό φέρι μποτ τύπου «παντόφλα»,  οι πρώτες ανεμογεννήτριες που θα τοποθετηθούν στο αιολικό πάρκο της ΔΕΗ στην περιοχή «Ξερακιάς» στα Διλινάτα.

Στο λιμάνι ήταν παρόν ο εκπρόσωπος της κατασκευαστικής εταιρίας του πάρκου κ. Δημήτρης Καραγκουλές ο οποίος επέβλεπε όλη τη διαδικασία εκφόρτωσης.

Οι ανεμογεννήτριες ήρθαν ήδη φορτωμένες σε τεράστια φορτηγά (5 ή 6)  τα οποία κατευθύνθηκαν σε περιοχή της Σάμης για προσωρινή εναπόθεση.

Στο λιμάνι της Σάμης ήταν έντονη η παρουσία Αστυνομικών και Λιμενικών δυνάμεων τόσο για την ασφάλεια της εκφόρτωσης όσο και την αποφυγή τυχόν εμποδίων εκφόρτωσης από συλλογικότητες και πολίτες.  Τίποτε από αυτά δεν συνέβη .

Το Λιμάνι της Σάμης (η εκφόρτωση έγινε στην περιοχή επιβίβασης για Αστακό  ), ήταν εντελώς άδειο και λόγω της καραντίνας βέβαια.

Η διαδρομή των φορτηγών από το Λιμάνι έως τον χώρο αποθήκευσης έγινε με δρακόντεια μέτρα ασφάλειας κυρίως για την αποφυγή ατυχήματος καθώς πρόκειται για πολύ μεγάλα φορτηγά με τεράστιο βάρος.  Από μαρτυρίες διερχομένων οδηγών ταυτόχρονα έγιναν και έλεγχοι διερχόμενων αυτοκινήτων για τη τήρηση των μέτρων προστασίας από τον COVID-19 από τη Τροχαία.

Στο λιμάνι της Σάμης συναντήσαμε τον κ. Δημήτρη Καραγκουλέ εκπρόσωπο της κατασκευαστικής εταιρείας RES INVEST AE και του ζητήσαμε να μας περιγράψει τα επόμενα βήματα έως την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στο συγκεκριμένο σημείο στον Ξερακιά.

H πρόβλεψή του είναι να έχει ολοκληρωθεί το πάρκο έως τις 31/01/2021 με 4 ανεμογεννήτριες συνολικής δυναμικής 9,5 MW.

Ακούστε τον:

√ Ακολουθούν φωτογραφίες απο την εκφόρτωση :

√ Φωτογραφίες απο την εναπόθεση των ανεμογεννητριών:

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σχόλιο

  1. Συγχαρητήρια στο ανερχόμενο αστέρι της δημοσιογραφίας Μάκη Λεκατσά, που εδώ και καιρό μας δίνει καυτά ρεπορτάζ για θέματα της επικαιρότητας!

Comments are closed.