Προς «αρμοδίους»: Τι κάνατε σήμερα για EΠΕΙΓΟΥΣΑ μετάθεση πνευμονολόγου στο Νοσοκομείο;

868

Προς «αρμοδίους»: Τι κάνατε σήμερα για EΠΕΙΓΟΥΣΑ μετάθεση πνευμονολόγου στο Νοσοκομείο;

2 του Μάρτη σήμερα . Ο Φεβρουάριος άφησε πίσω του 63 κρούσματα κορονοϊού στο νησί μας , και 9 νοσηλευόμενους στην μονάδα covid του Νοσοκομείου.

Συνολικά έχουν νοσηλευτεί τον Φεβρούαριο 19 ασθενείς covid.

Ένα χρόνο με την πανδημία και το Νοσοκομείο Αργοστολίου δεν έχει ενισχυθεί με γιατρούς. Είναι άμεση ανάγκη η κατεπείγουσα μετάθεση πνευμονολόγου ή παθολόγου από οπουδήποτε προς την Κεφαλονιά.

Στη μονάδα covid υπάρχει ΜΟΝΟ μια γιατρός, η πνευμονολόγος κα Καπετανάκου η οποία επειδή είναι η μοναδική πνευμονολόγους του Νοσοκομείου είναι ταυτόχρονα (εδω και ένα χρόνο) στη παθολογική κλινική, στα επείγοντα και παρακολουθεί τους ασθενείς που έχουν πάρει εξιτήριο και αναρώνουν σπίτι τους με οξυγόνο.

Τα περιστατικά της μονάδας μόνο ήπια δεν μπορούν να χαρακτηριστούν. Απαιτούν συνεχή επαγρύπνηση και ένταση. Πόσο μπορεί να αντέξει ακόμα η κα Καπετανάκου; Πως μπορεί να ανταπεξέλθει με τέτοια ένταση στα καθήκοντά της;

Είναι ανάγκη ΣΗΜΕΡΑ να έρθει στο Νοσοκομείο Αργοστολίου πνευμονολόγος ή και παθολόγος με κατεπείγουσα μετάθεση από άλλο Νοσοκομείο για να βοηθήσει την κα Καπετανάκου στο έργο της.

Είναι ανάγκη και κάνουμε έκκληση στους γιατρούς ιδιώτες της Κεφαλονιάς να βοηθήσουν την συνάδελφό τους και να δηλώσουν παρουσία στο Νοσοκομείο. Προβλέπεται από το Νόμο και μάλιστα θα πληρώνονται ως ελεύθεροι επαγγελματίες με μπλοκάκι.

Δεδομένου ότι ο αυξημένος αριθμός των κρουσμάτων μα βάζει σε αχαρτογράφητα νερά για τον Μάρτιο ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΖΩΗΣ να μετατεθεί ΤΩΡΑ γιατρός στο Αργοστόλι ή να συνδράμουν οι ιδιώτες γιατροί (πνευμονολόγοι / παθολόγοι).

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις