Ο Eric Asimov εκθειάζει τα ελληνικά ερυθρά με ένα υπέροχο αρθρο του στους The New York Times, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι αυτό το μεγαλείο, βρίσκεται μόλις στην αρχή του 

“Τόσο αρχαίο, αλλά τόσο νέο: Πανέμορφα ερυθρά κρασιά από την Ελλάδα Ενώ η χώρα είναι πιο γνωστή για τα λευκά της κρασιά, παράγει επίσης διακριτικά, υπέροχα ερυθρά από σταφύλια, ελάχιστα γνωστά στον υπόλοιπο κόσμο

” Η εύστοχη αναφορά του Eric Asimov στην προσέγγιση του Konstantinos Lazarakis MW και το βιβλίο του “The Wines of Greece” δείχνει το πόσο βαθειά έχει μελετήσει το ελληνικό κρασί 

.Τα κρασιά που επιλέγει είναι: Gaia Wines, Monograph Agiorgitiko 2019 Stilianou Wines Great Mother Red Mandilaria 2018 Κτήμα Γκλίναβος – Domaine Glinavos Vlahiko 2018 Diamantis Winery Siatista Moschomavro 2018 Sant’Or Wines Krasis 2018 Domaine Zafeiraki Limniona 2017 Kontozisis Wines Sun Red 2015 Kir-Yianni Ramnista Xinomavro 2016 Sclavos Wines Slopes of Aenos Orgion 2017 Domaine Sigalas Mandilaria/Mavrotragano 2018 Vinegar & Wine Vaimaki Family Mater Natura 4 Xinomavro 2009 Tatsis Winery Xinomavro Old Roots 2016.

Για το κόκκινο διάσημο κρασί των “Οργίων” του Κτήματος Σκλάβου, γράφει

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο εδω: 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις