Πως έκλεισε επιδημιολογικά η εβδομάδα για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη

2965

Η εβδομάδα που διανύσαμε φαινομενικά ήταν σε ύφεση όσο αφορά τα κρούσματα. Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του ΕΟΔΥΥ από την 1η Μαρτίου έως και τις 6 Μαρτίου καταγράφηκαν τρία κρούσματα κορονοϊού στην Κεφαλονιά και ένα στην Ιθάκη.

Παράλληλα δεν έχουμε στοιχεία για την διενέργεια rapid test στον πληθυσμό αυτή την εβδομάδα, τα κρούσματα το πιο πιθανόν είναι να προέρχονται από ιχνηλάτηση επαφών κρουσμάτων. Ετσι λοιπόν, μηδέν rapid test στον πληθυσμό, μηδενικά και τα κρούσματα.

Η κατάσταση στη Σάμη παραμένει ιδιαίτερα οξυμένη. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Σάμης τα καταγραμμένα κρούσματα στην περιοχή του Δήμου είναι 35 (6/3) . Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται επίσης « Η ανάλυση των λυμάτων του βιολογικού Σάμης έδειξε αύξηση στη συγκέντρωση του γονιδιώματος του SARS-CoV-2, με ένδειξη ιικού φορτίου 17.000 αυτή τη φορά αντί 3.600 της προηγούμενης.»

Αντίθετα ο Δήμος Ληξουρίου στην νέα ανάλυση των λυμάτων φαίνεται «καθαρός» . Ο Δήμος Ληξουρίου ενημερώνει τακτικά την κοινή γνώμη για την επιδημιολογική κατάσταση της περιοχής.

Στον Δήμο Αργοστολίου δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από τον Δήμο για την επιδημιολογική κατάσταση. Από τις πρόσφατες αναλύσεις των λυμάτων παραμένει καθαρός από ιικό φορτίο.

Η Ιθάκη είχε μόνο ένα κρούσμα αυτή την εβδομάδα και έναν νοσηλευόμενο στην μονάδα covid.

Στο «μέτωπο» του Νοσοκομείου Αργοστολίου η κατάσταση στην μονάδα covid ήταν ιδιαίτερα έντονη. Παραμένουν σε νοσηλεία εννέα ασθενείς covid , είχαμε εξιτήρια αλλά και εισαγωγές. Η μονάδα ενισχύθηκε με έναν πνευμονολόγο από την Πάτρα ο οποίος ολοκλήρωσε την 10ήμερη εφημερία του και αναμένουμε τον επόμενο για ένα ακόμα 10ήμερο . Ημίμετρα που δεν λύνουν ουσιαστικά προβλήματα αλλά τουλάχιστον έδωσαν μια ανάσα στην μοναδική πνευμονολόγο του Νοσοκομείου και υπεύθυνη της μονάδας covid κα Σίσση Καπετανάκου.

Επίσης ανέλαβε υπηρεσία στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου ένας μόνιμος Παθολόγος ο κ. Κουρούκλης.

Το Νοσοκομείο Αργοστολίου, είναι ο μεγάλος ασθενής που η Κυβερνήσεις προσπαθούν να «σώσουν» με ασπιρίνες αντί διασωλήνωσης! Το Kefaloniapress δεν θα σταματήσει να προβάλει το μεγάλο πρόβλημα της κατάστασης της Υγείας στο νησί μας , να στηρίζει γιατρούς και εργαζόμενους και να διεκδικεί άριστες συνθήκες νοσηλείας και εργασίας σε όλες τις δομές Υγείας της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.

ΕΜΒΟΛΙΑ
Από την αρχή των εμβολιασμών έως σήμερα , ο αριθμός των εμβολιασμένων είναι ο κάτωθι

4.789 πολίτες της Κεφαλονιάς έχουν πάρει την πρώτη δόση του εμβολίου , ενώ 1.621 έχουν ολοκληρώσει τους εμβολιασμούς.

539 πολίτες της Ιθάκης έχουν πάρει την πρώτη δόση και μόλις 75 έχουν ολοκληρώσει τους εμβολιασμούς. Απορούμε γιατί δεν έχει συμπεριληφθεί η Ιθάκη ως μικρό νησί στη δράση για εμβολιασμό όλων των κατοίκων (όσων το επιθυμούν) ώστε να μπει στα covid free νησιά της Ελλάδας.

Και αυτή την εβδομάδα η Κεφαλονιά και η Ιθάκη παραμένουν στις κόκκινες περιοχές , όπως το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με αυστηρά μέτρα προστασίας.

Ευχόμαστε η νέα εβδομάδα να είναι καλύτερη, με ολοκλήρωση της νοσηλείας όλων των ασθενών και πραγματικά μηδενικά κρούσματα.

Συνεχίζουμε να διεκδικούμε μαζικά rapid test στον πληθυσμό και αλλαγή πολιτικής στην υγεία με την ενίσχυση των Νοσοκομείων μας με γιατρούς , νοσηλευτές και προσωπικό. Είναι παράδεκτο ένα χρόνο πανδημίας και να μην έχει γίνει ουσιαστικά ΤΙΠΟΤΕ στα Νοσοκομεία μας, είναι απαράδεκτο του κουκούλωμα καταστάσεων και προβλημάτων για να είμαστε “αρεστοί” στους ανωτέρω .  Οποιος “παίζει” πολιτικά παιγνίδια με την Υγεία , παίζει με τον θάνατο και τη ζωή των πολιτών.

Ελένη Δ. Χιόνη

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σχόλιο

  1. Στο κοκκινο και σκουρο κοκκινο εινσι ολη η Ελλαδα,δεν υάρχουν πλέον αλλα χρωματα.
    Οσο για το νοσοκομείο, δεν ειμαι βέβαια ειδικος για να κρινω,αλλά απο μονος του κανενας υππυργος υγειας δεν θα ενδιαφερθει για το νοσπκομεοο μας.

Comments are closed.