Είναι υποχρέωση και ανάγκη να αναφερθώ στον Γιώργο Μενεγατο . Ήταν ένας Μεγάλος Κεφαλλονίτης της διασποράς . Μεγάλη του αγάπη το χωριό του η Ασσος .

Τον γνώρισα όταν ήταν Προεδρος της Παγκοσμιας Ομοσπονδίας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων « ΟΔΥΣΣΕΥΣ». Από τότε απέκτησε τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη μου . Ήταν ευθύς , έντιμος , τολμηρός και προ πάντων πατριώτης . Τον θαύμαζα για τις επιλογές και τις αποφάσεις του . Πάντα στις συναντήσεις μας , είτε στην ΑΣΣΟ , είτε στην Νέα Υόρκη είχαμε μαραθώνιες συζητήσεις για την Κεφαλονιά , για τους Συλλόγους της Νέας Υόρκης ,για την Ομοσπονδία . Είχε άποψη και θέση για κάθε θέμα .

Σήμερα χάσαμε έναν Κεφαλλονίτη της Διασποράς , έναν φίλο , το έλλειμα μεγάλο , η θλίψη βαθειά .
Αιωνία του η Μνήμη !
Σωτήρης Κουρής 7/3/2021

 

====

Σήμερα έφυγε ένας καλός φίλος και παλιός συνεργάτης στην παγκόσμια ομοσπονδία Κεφαλλήνων και Ιθακησίων , ο Γιώργος ο Μενεγάτος ενεργητικός ακούραστος λάτρης του Του νησιού μας και καλός επιχειρηματίας .

Ενα παιδί της Ασσου του μικρού χωριού δίπλα από το κάστρο. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του την αγάπη μου και ένα μπουκέτο λουλούδια
Ας είναι αλαφρό το χώμα που θα Σε σκεπάσει. Καλό ταξίδι!
Απόστολος Αγγούριας


ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΉΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΙΕΡΑ ΜΉΤΡΟΠΟΛIΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
ΙΕΡΑ ΚΟΙΝΟΒΙΑΚΗ ΜΟΝΉ ΓΕΝΕΣΙΟΥ
ΤΉΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΑΤΡΟΥ ΠΟΡΟΥ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

Συλλυπητήριο μήνυμα

“Με άφατη θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια ενός ξεχωριστού Έλληνα, φίλου και ηγέτη της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας του Γεωργίου Μενεγάτου.

Η Ιερά Μονή Γενεσίου Θεοτόκου της Άτρου, η κοινωνία της Άσσου αλλά και ευρύτερα της Κεφαλονιάς έχασαν ένα άνθρωπο με σπουδαίο έργο και σημαντική προσφορά στο συνάνθρωπο μέσα από το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Εκκλησίας.

Οι ολόθερμες προσευχές μας, για την αιώνια ανάπαυσή του, «εν σκηναίς δικαίων και εν χώρα ζώντων», είναι βεβαιωτικές της αληθινής αγάπης Μας προς εκείνον, και προς όλα τα μέλη της ιδικής του οικογένειας, γι’ αυτό και από όλους μας έχετε, μαζί με τις ευχαριστίες μας και την ευγνωμοσύνη μας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτοδημιούργητου επιτυχημένου επιχειρηματία και θερμού πατριώτη, ευεργέτη, ανθρώπου με όραμα για το μέλλον της Πατρίδας και της Ομογένειας.
Η συνεισφορά του στις προσπάθειες της Ελληνικής Διασποράς για διάδοση των αγαθών του Ελληνικού Πολιτισμού, αλλά και οι μακρόχρονοι αγώνες του για τα δίκαια της πατρίδος, θα παραμείνουν αιώνια κληρονομιά του προς όλους μας.
Η απώλειά του αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό τόσο στο χώρο της ομογένειας, όσο και στον τόπο καταγωγής του την αγαπημένη του Άσσο, την οποία υπηρέτησε ανιδιοτελώς με όραμα και αφοσίωση, όλη τη ζωή του.
Απευθύνω θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του, στη σύζυγο του και τα παιδιά του, η σκέψη μας είναι μαζί τους στις δύσκολες αυτές ώρες.
Αιωνία του η μνήμη”.

Εκ της Ιεράς Μονής

Ο ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ

Ἀρχιμ. Δανιήλ Ζωγράφος

====—————-

 

Έχω πάθει σοκ. Πριν δυο εβδομάδες μιλούσαμε στο τηλέφωνο και μου έλεγε ότι πέρασε τον κορωνοιο με ήπια συμπτώματα. Ο θειος μου Γιώργος Μενεγάτος, ένας αυτοδημιούργητος άνθρωπος που κατάφερε να δημιουργήσει σημαντικές επιχειρήσεις στη Νέα Υόρκη και που δεν ξέχασε ποτέ την Άσσο, το χωριό μας. Πάντα η αόρατη δύναμη, πάντα πίσω από κάθε ευεργεσία- αυτός συντηρούσε τις εκκλησίες και βοηθούσε όπου παρουσιαζόταν ανάγκη. Τελευταίο μας σχέδιο ήταν να φτιάξουμε ένα παραδοσιακό καφενείο για να μπορεί να λειτουργεί όλο τον χρόνο και να κρατάει ζωντανό το χωριό. Σ ευχαριστώ για την στήριξη και την απίστευτη βοήθεια – ιδίως στις εκλογές. Ο Άγιος Εφραίμ που του είχες τόση αγάπη να σε δεχθεί στις αγκάλες του.

Γιώργος Κοκκόλης

======

 


 

Ένας αγαπητός άνθρωπος , ένας μεγάλος φίλος και (το ξέρουμε πολύ καλά) αθόρυβος, ανώνυμος δωρητής και ευεργέτης της Ασσου, έφυγε τα χαράματα ώρα Ελλάδας , κτυπημένος από τον κορονοϊό.  Μέρα νύχτα στο μυαλό του ήταν πάντα στην ‘Ασσο το χωριό του και τι μπορεί να προσφέρει.. Και πρόσφερε ουκ ολίγα. Οι Ασσιώτες ξέρουν. Ηταν από τους πλέον επιτυχημένους Ελληνες επιχειρηματίες της Νέας Υόρκης.

O  Γιώργος Μενεγάτος ήταν για χρόνια πρόεδρος του συλλόγου ομογενών της Νέας Υόρκης “ο Αίνος”και επίσης διετέλεσε και πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας συλλόγων Κεφαλονιάς και Ιθάκης “ο Οδυσσέας”.

Μεγάλη απώλεια για την οικογένειά του, για την Ασσο, για την Κεφαλονιά και την Ομογένεια.

Ευχόμαστε να είναι Φωτεινός ο δρόμος του στο ταξίδι της αιωνιότητας.

Kefaloniapress


Ο δικός μας Γιώργος έφυγε. Η γειτονιά των αγγέλων πλούτηνε. Εμείς είμαστε φτωχότεροι. Συλλυπητήρια στην αγαπημένη του σύζυγο Μαρία, στα παιδιά του Σιδέρη, Χαρά και Σπύρο.
Ο Ασσιώτης Γιώργος Μενεγάτος ήταν ένας ευπατρίδης της Κεφαλονιάς και όχι μόνο. Η αγάπη του για την Άσσο αλλά και για το νησί μας όλο και η συνεισφορά του στον τόπο θα μείνει ανεξίτηλη στο διάβα του χρόνου.
Για τους “Ανοιχτούς Ορίζοντες”
Στέλιος Σπαθής

 


Καλό ταξίδι φίλε Γιώργο , θα μας λείψει ένας καλός φίλος ,θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του !

Οικογένεια Χρήστου Και Παναγη Κοκκολη

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σχόλιο

  1. Ένας έντιμος αγωνιστής της ζωής … με διακριτική προσφορά στον συνάνθρωπο και στον τόπο καταγωγής του … αξιώθηκε του σεβασμού της κοινωνίας και συνάμα της απέραντης αγάπης της οικογένειάς του, που στοργικά δημιούργησε … Ας είναι Αιωνία η μνήμη αυτού …

Comments are closed.