ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΚΑΤΟΣ- Δ/ΝΤΗΣ Β' ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Με τον Δ/ντη της Β’ Βαθμιας Εκπαίδευσης κ. Δημήτρη Μαρκάτο συζητήσαμε τηλεφωνικά σήμερα το πρωί για την επανεκκίνηση των Λυκείων στην Κεφαλονιά και την εφαρμογή του self test από εκπαιδευτικό, βοηθητικό προσωπικό και μαθητές.

Σταχυολογούμε τα ενδιαφέροντα στοιχεία που μας ανέφερε ο κ. Μαρκάτος

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΚΑΤΟΣ- Δ/ΝΤΗΣ Β’ ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Σήμερα ήταν ή πρώτη ημέρα της επανεκκίνησης των Λυκείων , με χαρά ξαναείδαμε τα παιδιά μας στις τάξεις τους.

Για να μπουν στις σχολικές αίθουσες καθηγητές, βοηθητικό προσωπικό και μαθητές έπρεπε να επιδείξουν με οποιοδήποτε τρόπο (έντυπο ή εικόνα στο κινητό) το αρνητικό self test.

Εκπαιδευτικό προσωπικό : 150 – 170 άτομα – Όλα τα self tests αρνητικά

Βοηθητικό προσωπικό : 2-3 εργαζόμενες στην καθαριότητα των Λυκείων δεν βρήκαν -από λάθος του συστήματος- το ΑΜΚΑ τους.  Τους δόθηκαν οδηγίες να κάνουν αμέσως rapid test είτε στα Κέντρα Υγείας, είτε στο Νοσοκομείο ακόμα και στα γραφεία της Β’ Βαθμιας που έχουμε κάποιο απόθεμα για τέτοιες περιπτώσεις.

Μαθητές / Μαθήτριες : Περίπου 1200 είναι οι μαθητές των Λυκείων.   Και εδώ εμφανίστηκαν 3-4 περιπτώσεις που δεν βρέθηκε το ΑΜΚΑ τους στο σύστημα. Και ακολουθήθηκε  η ίδια διαδικασία άμεσης διενέργειας rapid test.

Ο κ. Μαρκάτος διευκρινίζει ότι το θέμα με τους ΑΜΚΑ είναι ένα φυσιολογικό πρόβλημα που μπορεί να εμφανίσει το σύστημα  και το οποίο θα λυθεί αμέσως.

Η επόμενη επιβεβαίωση των self test είναι την Πέμπτη το πρωί (15/4) ακριβώς με την ίδια διαδικασία.

Αυτά είναι τα στοιχεία της Β’ Βαθμιας εκπαίδευσης του Νομού μας για την πρωτη μέρα λειτουργίας του πειράματος “self test” στα Λύκεια. Οαο τα τεστ ΉΤΑΝ ΑΡΝΗΤΙΚΑ!

Σίγουρα περίεργες καταστάσεις , ιδαίτερα για τα παιδιά .  Το άγχος του test επιβαρύνει την καθημερινότητά τους και προκαλεί άγχος. Εϊναι ένα μεγάλο θέμα που πρέπει να αντιμετωπίσει η εκπαιδευτική κοινότητα για το πως δηλαδή επιδρούν στην ψυχική υγεία των εφήβων αυτή η κατάσταση και κυρίως με ποιο τρόπο θα βοηθηθούν τα παιδιά να την ξεπεράσουν.

√ Διαβάστε αυτή την ενδιαφέρουσα έρευνα : Tα παιδιά της πανδημίας στα πρόθυρα νευρικής κρίσης.

Ευχόμαστε ΚΑΛΗ επανεκκίνηση στα Λύκεια,  με Ασφάλεια και ΥΓΕΙΑ για όλους.

Ε.Χ.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις