ΣΑΜΗ – Αδέσποτο γατάκι χρειάζεται χειρουργείο αλλά οι υπηρεσίες του δήμου δεν ασχολούνται

309

Ανοικτή επιστολή

Προς την Αρμόδια Αντιδήμαρχο Δήμου Σάμης κ.Αλυσανδράτου Αμαλία

Κυρία Αλυσανδράτου,

Σαφώς γνωρίζετε ότι σύμφωνα με τις κείμενες νομοθετικές διατάξεις η αρμοδιότητα ενός Δήμου για την περισυλλογή των αδέσποτων ζώων εντός των ορίων της τοπικής του αρμοδιότητας έχει καταστεί πλέον δέσμια, ρητή και συγκεκριμένη.

Σαφώς επίσης γνωρίζετε ότι η συμβολή των μελών της φιλοζωικής κοινότητας στα θέματα διαχείρισης των αδέσποτων που συνεχώς και αδιαλείπτως προκύπτουν σε καθημερινή πλέον βάση, οφείλει να είναι επικουρική και όχι υποκατάστατη του Δήμου.

Επειδή είμαι Έλληνας πολίτης, Δημότης του Δήμου Σάμης και μέλος της φιλοζωικής κοινότητας, με συγκεκριμένα όρια αντοχών και κυρίως ανοχής από την αδιαφορία που έχει επιδείξει μέχρι στιγμής ο Δήμος μας στην μέριμνα των αδέσποτων ζώων, ζήτησα εγγράφως, την περισυλλογή και την περίθαλψη αδέσποτου ζώου.
Η αίτηση μου έγινε ηλεκτρονικά νωρίς το πρωί.
Ακολούθησε τηλεφωνική επικοινωνία προκειμένου να επισημάνω την εξαιρετικά επείγουσα μορφή του περιστατικού.
Δεν έλαβα γνώση ούτε για το αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησής μου (ότι πιο απλό!), παρόλο της υπόσχεσης της υπαλλήλου οτι θα το παραλάμβανα μέχρι το τέλος της βάρδιας της, ούτε για τις ενέργειες που ενδεχομένως οι αρμόδιοι θα έπρατταν.

Μετά απο επικοινωνία που είχα με κτηνίατρο στο Αργοστόλι, που παρεπιπτόντως την ευχαριστώ ιδιαιτέρως λόγω της άμεσης ανταπόκρισής της στα μηνύματά μου, ενημέρωσα τον Δήμο με δεύτερη επιστολή μου για την ανάγκη χειρουργικής επέμβασης.

Μέχρι την σύνταξη της παρούσας και δημοσίευσής της, ουδείς από τους αρμόδιους έχει επικοινωνήσει μαζί μου.
Προφανώς, ένα άρρωστο χτυπημένο ζώο που χρειάζεται χειρουργείο είναι ήσσονος σημασίας για τον Δήμο Σάμης.
Ίσως, όχι και το μόνο…..

Η πολιτισμική ταυτότητα μιας κοινωνίας είναι άρρηκτα συνηφασμένη με τον τρόπο που συμπεριφέρεται στα πιο ευάλωτα μέλη της.
Στην προκειμένη περίπτωση ο Δήμος Σάμης φανερώνει για άλλη μία φορά την έλλειψη επιθυμίας να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του.

Το παρόν κοινοποιείται στα μέλη της Επιτροπής Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς Δήμου Σάμης για τις ενέργειές τους.

Με εκτίμηση,
Μάριος Αντωνάτος

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σχόλιο

  1. Έγινα εθελόντρια για τάισμα και στειρώσεις στην Αγία Ευφημία παίρνω τροφή από το δήμο για τα αδέσποτα έχω και υποχρέωση να βοηθάω στις στειρώσεις .Ο Δήμος σαμης κοιμάται τον ύπνο της αμέλειας της αναλγησιας της αναβλητικοτητας. Περιμένει από λιγοστούς εθελοντές που βλέπουν την κατάντια των αδέσποτων και πονάνε οι ίδιοι να αλλάξουν τα δεδομένα. Έχουν αλλά θέματα ανθρώπινα πρωτίστης σημασίας να ασχοληθούν. Τέρμα οι στειρώσεις ακούς κύριε δήμαρχε ποιοι είναι αυτοί που πάνε κόντρα στο πρόγραμμα για τα αδέσποτα είσαστε υποχρεωμένοι να πάρετε μέτρα .Τι να κάνουν λίγοι εθελοντές .Να υπαρχει αυτοκίνητο για μεταφορά στο κτηνίατρο χώρος για μετά το χειρουργείο τροφές για στειρομενα νερό . Τα αδέσποτα είναι μέρος του τουριστικου προϊόντος της Κεφαλονιάς δεν σας συμφέρει να είναι εξαθλιωμενα χαλάει την εικόνα μας.

Comments are closed.