Στο ΣτΕ σήμερα η ΕΔΑΚΙ εναντίον Κυβέρνησης, ΠΙΝ και Αποκεντρωμένης για την περιουσία !

Άγνωστο αν υπάρχει υποστήριξη των Δήμων του Νομού Κεφαλονιάς και Ιθάκης

144

Σύμφωνα με πληροφορίες συζητείται σήμερα Τρίτη 8/6  στο Συμβούλιο της Επικράτειας αίτηση ακύρωσης της ΕΔΑΚΙ για την διαπιστωτική πράξη καταγραφής κινητής και ακίνητης περιουσίας της Ε.ΔΑ.ΚΙ. Α.Ε. ΟΤΑ και περιέλευσης της στον  ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων.

Η αίτηση στρέφεται εναντίον των Υπουργών Εσωτερικών και Περιβάλλοντος και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης  Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας που έχουν την υποστήριξη του ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων με ειδική παρέμβαση που έκανε .

Είναι χαρακτηριστικό ότι η περιουσία της ΕΔΑΚΙ πέρασε στον ΦΟΔΣΑ χωρίς καμία απολύτως αποτίμηση της κάτι που σύμφωνα με την αίτηση ακύρωσης είναι αντισυνταγματικό.

Η συζήτηση πάντως στο ΣτΕ της αίτησης της ΕΔΑΚΙ για την περιουσία της γίνεται την ώρα που έχουν εκδοθεί από την αρμόδια από το νόμο επιτροπή του άρθρου 152 τρεις αποφάσεις με τις οποίες καθίσταται μη νόμιμος ο ΦΟΔΣΑ (δες εδώ) και (εδώ)!

Το παράδοξο είναι ότι η πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ και Περιφερειάρχης Ρ. Κράτσα με προκλητικές και προσβλητικές μαζί δηλώσεις της δείχνει να μην αποδέχεται και να μην σέβεται τις αποφάσεις της επιτροπής 152 που δεν την βολεύουν  (δες εδώ) !!!

Ενώ δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει η κ. Κράτσα αν θα προσφύγει στο ΣτΕ (δες εδώ) αφού κάτι τέτοιο θα την υποχρέωνε να αποδεχτεί τις αποφάσεις της επιτροπής 152 και μαζί ότι δεν είναι νόμιμες όλες οι αποφάσεις και μαζί η λειτουργία του ΦΟΔΣΑ από το ξεκίνημα του !

Αν δεν προσφύγει βέβαια στο ΣτΕ θα είναι σαν  «να καταθέτει τα όπλα» αμαχητί και θα περιμένει να δοθεί από την κυβέρνηση η λύση.

Τέλος, αυτό που είναι άγνωστο είναι αν στη σημερινή εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης της ΕΔΑΚΙ στο ΣτΕ θα υπάρξει υποστήριξη των δήμων Αργοστολίου, Ληξουρίου, Σάμης και Ιθάκης ή αν όλα τα περιμένουν.. εξ ουρανού.

kefaloniapress

 

 

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις