Τελευταίες δοκιμές του Chef Γιάννη Μάργαρη στο «Melograno» της Πλατείας. Ανοίγει αύριο!

3878

Ορισμένα πράγματα στην οργάνωση των εστιατορίων είναι καθιερωμένα από κορυφαίους σεφς και παραμένουν έτσι για τους νεότερους. Η καλύτερη λοιπόν  ώρα για να τσακώσεις τον σεφ να δημιουργεί , είναι στις 17.00 το απόγευμα!

Μπορεί ο σεφ Γιάννης Μάργαρης του νέου all day εστιατορίου «Melograno» στη Πλατεία, να μην επέτρεψε να φωτογραφίσουμε τα κυρίως πιάτα του, δεν το κατάφερε όμως με τα επιδόρπια!

Πέντε η ώρα το απόγευμα, η Πλατεία βράζει από τη ζέστη αλλά στη ολοκαίνουργια κουζίνα του «Melograno» ο σεφ Γιάννης Μάργαρης κάνει τις παρουσιάσεις των γλυκών στο προσωπικό. Τους  εξηγεί τα συστατικά του κάθε γλυκού , τις γεύσεις τους , τον τρόπο σερβιρίσματος και μετά όλοι μαζί δοκιμάζουν , κρίνουν και ο σεφ αποφασίζει ποια τα εντάξει στον κατάλογο. Στις δοκιμές βέβαια συμμετέχει και οι επιχειρηματίες, η οικογένεια Σπαθή.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΠΑΘΗΣ – ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΓΑΡΗΣ

Αύριο Παρασκευή 16 Ιουλίου είναι η μεγάλη ημέρα για την οικογένεια των αδελφών Σπαθή. Ένα νέο επαγγελματικό βήμα , ένα μεγάλο βήμα από τους φούρνους και την καφετέρια στο εστιατόριο. Και τι εστιατόριο. Με ένα διάσημο σεφ! Και σε τι εποχές! Της πανδημίας.

Από το πρωί έως το βράδυ το «Melograno» θα πρωινό , brunch , γεύμα και δείπνο . Oλα τα πιάτα δημιουργίες του σεφ Γιάννη Μάργαρη, τον οποίον σας παρουσιάσαμε σε συνέντευξη  (διάβασε εδώ).

Ιδού τι πρόλαβα να φωτογραφίσω για εσάς απο τις σημερινές δοκιμές της γλυκιάς κουζίνας του «Melograno» ..

Η φιλοσοφία του σεφ είναι η αξιοποίηση τοπικών παραδοσιακών προϊόντων, δεν θα μπορούσε λοιπόν να λείψει η μάντολα απο τα γλυκά του! Και βεβαίως τα ρόδια που είναι και το Βενετσιάνικο όνομα του εστιατορίου «Melograno»!

Δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά .. πρόκειται για “καπνό” πάγου που θα τον ανάβει ο σερβιτόρος στο τραπέζι σας!

Με “χειρουργική” ακρίβεια ο στολισμός του πιάτου. Η κουζίνα του σεφ στόχο έχει να κεντρίσει  όλες τις αισθήσεις του πελάτη. Το στήσιμο του πιάτου είναι κάτι σαν γλυπτική, κάτι σαν πίνακας ζωγραφικής, είναι τέχνη.

Φρουτένιες εξωτικές γεύσεις μέ βάση τη παράδοση!Δυστυχώς δεν πρόκαμα να δοκιμάσω όλα τα πιάτα.. Δεν πειράζει , αύριο!

  • «Melograno» στην Πλατεία Αργοστολίου
  • Ωρες: απο το πρωί έως το βράδυ…
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις