Είναι ντροπή για όλους μας να μην έχουμε ασχοληθεί , είτε σαν θεσμικοί φορείς (βουλευτές, περιφέρεια, δήμοι), είτε σαν μέσα επικοινωνίας , είτε σαν κοινωνία ,με τους ανθρώπους του ΕΚΑΒ Κεφαλονιάς.

Ούτε ένα μπουκάλι νερό δεν έχουν λάβει ποτέ στο ΕΚΑΒ από κάποιο συλλογικό φορέα ή ιδιώτη. Μόνο ο “ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ” τους έχει προσφέρει βοήθεια.

Το ΕΚΑΒ είναι μια υπηρεσία την οποία όλοι έχουμε εγκαταλείψει. Ουδείς έχει ασχοληθεί με τα προβλήματα αυτής της τόσο σημαντικής για τη ζωή μας , μονάδας.  Δεν θυμόμαστε να έχουμε δει ποτέ βουλευτή, δήμαρχο, περιφερειάρχη, υπουργό να επισκέπτονται το ΕΚΑΒ της Κεφαλονιάς για οποιοδήποτε λόγο. Μεγάλη ντροπή για όλους μας.

Το ΕΚΑΒ εντάσσεται μέσα στο σύστημα παροχής Υπηρεσιών Υγείας στους Έλληνες πολίτες και στους διαμένοντες στην χώρα μας, άρα έχει και όλες τις παθογένειες του δημόσιου συστήματος υγείας. Λειτουργεί χάρη στην αυτοθυσία των ανθρώπων του που θέτουν πάνω από όλα, τη ζωή του συνάνθρωπου δουλεύοντας 10 και 12 ώρες χωρίς ούτε ένα “ευχαριστώ”.

Το ΕΚΑΒ της Κεφαλονιάς παρόλο που δεν έχει ουδεμία οργανική σχέση με τα Νοσοκομεία του νησιού εν τούτοις δέχεται τις ίδιες συνέπειες των πολιτικών επιλογών του Υπουργείου Υγείας . Αλλωστε θα ήτανε παράδοξο να έχουμε δυο Νοσοκομεία διαλυμένα και το ΕΚΑΒ να «πετάει» από άκρη σε άκρη στην Κεφαλονιά χωρίς πρόβλημα.

Σε αυτό το άρθρο σήμερα θα σας περιγράψουμε πως λειτουργεί το ΕΚΑΒ στην Κεφαλονιά έτσι όπως το έχουμε ζήσει από τα ρεπορταζ μας , απο τη χρήση των υπηρεσιών του ως ασθενείς και από μαρτυρίες ασθενών..

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΔΟΜΗ και ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Το ΕΚΑΒ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ διοικείται από το ΕΚΑΒ της Πάτρας. Η έδρα του είναι στο Αργοστόλι στο κτίριο του πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ . Στην Κεφαλονιά δεν έχει διοικητική πυραμίδα παρά μόνο έναν υπεύθυνο.

OXHMATA πέντε (5), τα εξής :

2 από το ΕΣΠΑ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ  ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ (το ένα έχει σοβαρή βλάβη και βρίσκεται σε ακινησία εδω και καιρό)

1 πρόσφατη δωρεά από Αυστριακό δωρητή.

1 από ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΑΤΕΙΟ Νοσοκομείο Ληξουρίου , το οποίο έχει παραχωρηθεί στο Κέντρο Υγείας Σάμης

1 Όχημα – μονάδα,  το οποίο είναι αναξιοποίητο γιατί προϋποθέτει την παρουσία γιατρού αλλά και γιατί δεν έχει air-condition. Ειναι δωρεά της ΕΝΩΣΗΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΏΝ πριν αρκετά χρόνια.

Δωρεές οχημάτων απο τους Συλλόγους των ομογενών αλλά και Ιταλικών οργανώσεων πρέπει να έχουν αποσυρθεί λόγω παλαιότητος.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΌ 20 άτομα

Περίπου 20 άτομα άνδρες και γυναίκες καλούνται να καλύψουν τις 24ωρες ανάγκες του νησιού οι οποίες το καλοκαίρι εκατονταπλασιάζονται λόγω του τουρισμού. To εν ενεργεία μόνιμο προσωπικό είναι λιγότερο καθώς μεσολαβούν άδειες ή ασθένειες αλλά και διακομιδές εκτός Κεφαλονιάς.

Στην Κεφαλονιά τα τελευταία χρόνια δεν έχει διατεθεί στο ΕΚΑΒ εποχικό προσωπικό  για τη τουριστική σεζον.

Στα 20 άτομα δεν βρίσκεται διοικητικός υπάλληλος. Ολοι οι εργαζόμενοι είναι οδηγοί και πληρώματα ασθενοφόρων που προφανώς θα κάνουν και την γραφειοκρατική δουλειά ενημέρωσης προς την υπηρεσία (Πάτρα).

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ : 24ωρη

Σημεία επαγρύπνησης οχημάτων  

  • Αργοστόλι (ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ)
  • Αργοστόλι (ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ)
  • Ληξούρι ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΑΤΕΙΟ
  • Σάμη στο Κέντρο Υγείας. Το ΕΚΑΒ έχει παραχωρήσει στο Κέντρο Υγείας της Σάμης το ασθενοφόρο που του έχει παραχωρηθεί από το ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΑΤΕΙΟ . Μόνο που το ασθενοφόρο της Σάμης λειτουργεί πρωινές ώρες γιατί ο δεύτερος οδηγός έφυγε με απόσπαση εκτός νησιού . Και ναι μεν φρόντισαν “οι αρμόδιοι” να τον αποσπάσουν αλλά δεν φρόντισαν να φέρουν άλλον στη θέση του.

ΔΙΑΚΟΜΙΔΕΣ στην Πάτρα ή Κυλλήνη

Σχεδόν κάθε μέρα ένα ασθενοφόρο λείπει εκτός Κεφαλονιάς για διακομιδή ασθενούς στην Πάτρα ή στην Κυλλήνη.  Αυτό σημαίνει μείον ένα ασθενοφόρο μειον ένα πλήρωμα από την Κεφαλονιά.

Στην πραγματικότητα μετά τις 15μμ το μεσημέρι μόνο σε δυο σημεία του νησιού έχουμε ασθενοφόρα : Στο Αργοστόλι και το Ληξούρι. Η υπόλοιπη Κεφαλονιά ανάβει κεριά στον Αγιο.

Έτσι, η ζωή του κάθε έκτακτου περιστατικού,  μετά το απόγευμα , μπορεί και να εξαρτάται από το πόσο έγκαιρα θα «πετάξει» το ασθενοφόρο πχ από το Αργοστόλι στο Φισκάρδο, στη Σκάλα….

ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

 Η κλίση στο 166  – ΣΕΝΑΡΙΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟΥ

Όταν ένας πολίτης που βρίσκεται σε ανάγκη στην Κεφαλονιά καλέσει το ΕΚΑΒ στο 166 θα απαντήσει η Πάτρα.

Ο τηλεφωνητής της Πάτρας στη συνέχεια καλεί το ΕΚΑΒ στην Κεφαλονιά δίνοντας το στίγμα του συμβάντος..

Τα τραγελαφικά που έγιναν πρόσφατα στο τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ της Πάτρας με το τραγικό συμβάν του Γάλλου τουρίστα, δείχνουν πόσο λάθος είναι αυτή η διαδικασία. Ο τηλεφωνητής του ΕΚΑΒ έψαχνε την Ασσο στην….. Κρήτη ενώ άλλος ρωτούσε αν η Κεφαλονιά είναι από την πλευρά της Ιταλίας!! Ο πολίτης που θα τηλεφωνήσει για ένα συμβάν είναι ταραγμένος, μπορεί και να ουρλιάζει, μπορεί και να ψελλίζει από το σοκ .. μπορεί να μην είναι σε θέση να δώσει σωστές πληροφορίες. Ομως ο τηλεφωνητής του ΕΚΑΒ θα πρέπει να ξέρει τόσο καλά την περιοχή ώστε να κατευθύνει το ασθενοφόρο χωρίς καθυστέρηση .

Ο πολίτης τηλεφωνεί στο 166 και ζητάει ασθενοφόρο – Απαντάει η Πάτρα

Η Πάτρα καλεί υπηρεσιακά το Αργοστόλι , δίνει τη θέση του συμβάντος και πληροφορίες για την κατάσταση του ασθενούς (εάν έχει καταφέρει να πάρει).

Το ασθενοφόρο φεύγει για το συμβάν ή καθυστερεί μέχρι να ολοκληρώσει προηγούμενο συμβάν..

Το Ασθενοφόρο ξεκινάει με το πλήρωμα για το συμβάν. Προσπαθεί να πάρει από τον τηλεφωνή της Πάτρας όσο το δυνατόν καλύτερες πληροφορίες για τη θέση του συμβάντος και κυρίως για την κατάσταση του ασθενούς. Πολλές φορές οι πληροφορίες είναι ελάχιστες λόγω του πανικού που επικρατεί.  Τώρα που είναι μέσα στο όχημα το πλήρωμα έχει δύο επιλογές επικοινωνίας. Να τηλεφωνεί ατελώς στη Πάτρα στο 166 στη συνέχεια η Πάτρα στον ασθενή και μετά στην Κεφαλονιά ή να χρησιμοποιήσουν τα προσωπικά τους κινητά . Βεβαίως επιλέγουν την άμεση επικοινωνία με το θύμα ή τον ασθενή και βεβαίως χρεώνεται ο προσωπικός τους λογαριασμός.

Το πλήρωμα φθάνει στον τόπο του συμβάντος και τότε μόνο διαπιστώνει την πραγματική κατάσταση . Και τώρα θα αντιμετωπίσει τα πρωτα προβλήματα : Ηρθαν με κατάλληλο για το συμβάν ασθενοφόρο;

Το πλήρωμα φθάνει στον τόπο του συμβάντος και το θύμα είναι συγγενής.Το πως θα αντιδράσει εξαρτάται απο τις ψυχικές αντοχές του.

Παρέχουν τις πρώτες βοήθειες και βάζουν τον ασθενή στο όχημα. Εάν είναι περιστατικό που απαιτεί διαδικασίες ανάνηψης, έως να φθάσουν στο Νοσοκομείο θα πρέπει κάνουν με τα χέρια τους 80-100 συμπιέσεις του θώρακα ανά λεπτό. Η απόσταση μπορεί να είναι από λίγα χιλιόμετρα έως 60! Ποιος άνθρωπος μπορεί να κάνει 80 συμπιέσεις ανά λεπτό συνεχώς επί 45 – 50 λεπτά της ώρας;

Το προσωπικό

Οι 20 εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ της Κεφαλονιάς καλύπτουν τις ανάγκες των κλήσεων σε 24ωρη βάση. Μη φανταστείτε ότι καθημερινά υπηρετούν 20 άτομα, υπάρχουν κανονικές άδειες, ασθένειες , άδειες ανευ αποδοχών, γονικές άδειες..

Για κάποιο ανεξήγητο λόγο τα καλοκαίρια δεν έρχεται στην Κεφαλονιά έκτακτο προσωπικό του ΕΚΑΒ. Ποιος φορέας έπρεπε να έχει ενδιαφερθεί για αυτό;

Αυτοί οι 20 εργαζόμενοι είναι κατά πλειοψηφία Κεφαλονίτες που σημαίνει ότι εκτός της φυσικής κόπωσης (σήκωμα βαρών) είναι επιπλέον επιβαρυμένη η ψυχική τους υγεία και οι συναισθηματικές αντοχές τους καθώς συχνά αντιμετωπίζουν ατυχήματα γνωστών, συγγενών, φίλων.

Βεβαίως θα υπάρχει σχετική εκπαίδευση από την υπηρεσία. Αλλά οι άνθρωποι δεν είναι από σίδερο , έχουν συναισθήματα. Και η ψυχολογική τους υποστήριξη πρέπει να είναι συνεχής.

Το ωράριό τους είναι εξαντλητικό. Αλήθεια τι ωράριο έχει το πλήρωμα που πάει διακομιδή στην Πάτρα, πόσες ώρες δουλεύει;

To να ρωτήσουμε αν πληρώνονται οι υπερωρίες των εργαζομένων μάλλον είναι αφελές καθώς έχουν καταργηθεί οι υπερωρίες στις υπηρεσίες υγείας.

Εάν ‘εχετε περιέργεια για τους μισθούς του προσωπικού κινείται στους κατώτερους των μισθών του Υπουργείου Υγειας περίπου 1300 ευρώ μικτά με 10 χρόνια προϋπηρεσία.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΟΝΑΔΑΣ στην Κεφαλονιά

ΚΤΗΡΙΟ

Το κτήριο το οποίο φιλοξενεί το ΕΚΑΒ , είναι εντελώς ακατάλληλο για αυτό το σκοπό. Πρόκειται για κτήριο που έχει κτιστεί για να λειτουργεί ως εκπαιδευτικό κέντρο ατόμων με αναπηρίες. Δεν έχει αύλειο χώρο , τα οχήματα αναγκάζονται να παρκάρουν στον δρόμο με ότι κινδύνους μπορεί να ελλοχεύει αυτό .

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

Η συντήρηση των οχημάτων γίνεται στη Πάτρα γιατί η Υπηρεσία δεν έχει συνάψει σύμβαση με συνεργείο της Κεφαλονίας. Έτσι για κάθε πρόβλημα ακόμα και για την αγορά μικρών ανταλλακτικών πρέπει να πάνε στην Πάτρα που σημαίνει , ένας οδηγός και ένα όχημα μείον εκείνη την ημέρα απο την Κεφαλονιά.  Για να αποφεύγουν την ταλαιπωρία και τον χαμένο χρόνο, οι εργαζόμενοι πληρώνουν από τον φτωχό μισθό τους για ανταλλακτικά , μπαταρίες των ιατρικών μηχανημάτων και επιδιορθώσεις βλαβών.

ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ – ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

Η απολύμανση των οχημάτων γίνεται από το πλήρωμα. Μετά από κάθε περιστατικό το πλήρωμα απολυμαίνει το όχημα καθώς δεν υπάρχει σύμβαση με Πλυντήριο αυτοκινήτων της Κεφαλονιάς. Έτσι η απολύμανση είναι «χειρωνακτική» . Με το λάστιχο από τη βρύση και την σκούπα έχουμε δει τους εργαζόμενους να πλένουν τα οχήματά του ΕΚΑΒ διότι δεν υπάρχει ούτε για το πλύσιμο σύμβαση με πλυντήριο.

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΟΝΑΔΑΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Στη μονάδα της Κεφαλονιάς δεν υπάρχει οργανόγραμμα διοίκησης, υπάρχει  μόνο ένας «υπεύθυνος» ο οποίος δεν ασκεί μόνο διοικητικά καθήκοντα, είναι και μέλος πληρώματος.

Η διοίκηση ασκείται από την.. Πάτρα! Πως ; Μάλλον τηλεφωνικά.

Στην πραγματικότητα η μονάδα της Κεφαλονιάς είναι σαν το καραβάκι που παλεύει μόνο στα κύματα, ξεχασμένο από αρμοδίους και τοπική κοινωνία.

Δεν ξέρουμε πόσο συχνά η διοίκηση της Πάτρας επισκέπτεται την Κεφαλονιά για να διαπιστώσει τις ανάγκες των εργαζομένων , την κατάσταση των οχημάτων και να ενθαρρύνει το προσωπικό.

Η κρίση που ξέσπασε στο ΕΚΑΒ Κεφαλονιάς εξ αιτίας του περιστατικού της Ασσου με τον 46χρονο Γάλλο τουρίστα , είναι συνέπεια όλων όσων δεν έχουν γίνει χρόνια τώρα.

Γιατί δεν μπορεί να μην περιμένεις από ώρα σε ώρα το «μοιραίο» όταν τα οχήματά σου στην πλειοψηφία τους είναι σχεδόν ακατάλληλα και το προσωπικό έχει καταπονηθεί σωματικά , οικονομικά και ψυχολογικά.

Το ΕΚΑΒ ως βασικός κρίκος της αλυσίδας της Υγείας στη χώρα μας, έχει υποστεί τις συνέπειες των πολιτικών  επιλογών των Κυβερνήσεων.   Οι ίδιοι κυβερνούν στα Νοσοκομεία, οι ίδιοι και στο ΕΚΑΒ.. Γιατί να ήταν διαφορετικά στο ΕΚΑΒ;  Λόγω της πανδημίας; Λόγω του ότι είμαστε νησί; Who cares! Σκοτιστήκανε !

EΡΩΤΗΜΑΤΑ προς απάντηση

Aπευθύνουμε ΔΗΜΟΣΙΑ τόσο στην διοίκηση του ΕΚΑΒ στην Πάτρα όσο και σε κάθε αρμόδιο από τον Υπουργό εως τους δημάρχους , τα ερωτήματα που προέκυψαν από την έρευνά μας και ζητάμε να δοθούν δημόσια απαντήσεις και κυρίως λύσεις.

Ποιοι είναι οι δωρητές των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ Κεφαλονιάς την τελευταία 10ετία και που βρίσκονται τα οχήματα;

Κάθε πότε γίνεται επίσκεψη της διοίκησης της Πάτρας στο ΕΚΑΒ της Κεφαλονιάς για την αξιολόγηση των προβλημάτων της μονάδας και του προσωπικού;

Ποια προβλήματα του ΕΚΑΒ Κεφαλονιάς έχει καταγράψει η Πάτρα και πως θα τα επιλύσει;

Γιατί δεν έχει ζητηθεί εποχικό προσωπικό στο ΕΚΑΒ Κεφαλονιάς για τις ανάγκες της πανδημίας και της τουριστικής σεζόν; Ποιος φορέας όφειλε να το είχε κάνει;

Ποιος υπέγραψε την απόσπαση του οδηγού του ασθενοφόρου που έχει παραχωρηθεί στο Κέντρο Υγείας  της Σάμης και δεν φρόντισε για την  ταυτόχρονη κάλυψη της θέσης ;

Κάθε πότε πληρώνεται το προσωπικό τα εκτός έδρας επιδόματα ;

Με ποια μέθοδο γίνεται η ετήσια αξιολόγηση του προσωπικού;

Υπάρχει η πρόνοια της ψυχολογικής στήριξης του πληρώματος μετά απο κάποιο θανατηφόρο συμβάν; Αν ναι , πως παρέχεται αυτή η στήριξη στο ΕΚΑΒ της Κεφαλονιάς;

Αμεσα προβλήματα του ΕΚΑΒ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ για άμεσες λύσεις.

Το 166 πρέπει να κτυπάει στην Κεφαλονιά για τα περιστατικά της Κεφαλονιάς.

Να ενισχυθεί η μονάδα της Κεφαλονιάς και με Διοικητικό προσωπικό

Να γίνει ασπόσπαση γιατρών στο ΕΚΑΒ Κεφαλονιάς

Να λειτουργήσει  στην Κεφαλονιά τηλεφωνικό κέντρο με εκπαιδευμένους στην αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών τηλεφωνητών / τηλεφωνητριών.

Να έρθει έκτακτο προσωπικό για τις ανάγκες της σεζόν  ώστε να καλυφθούν και τα 4 σημεία της Κεφαλονιάς ( Αργοστόλι, Ληξούρι, Πόρος, Σάμη).

Να καλυφθεί ΤΩΡΑ η θέση του οδηγού στη Σάμη.

Καμία απόσπαση προσωπικού ή μακροχρόνια άδεια εάν προηγουμένως δεν έχει καλυφθεί η θέση.

Να πληρώνονται με την μηνιαία μισθοδοσία το επίδομα εκτός έδρας τον μήνα που ο εργαζόμενος βρέθηκε εκτός έδρας.

Να αξιολογηθεί επιστημονικά το προσωπικό και να δοθεί εάν χρειαστεί η απαιτούμενη ιατρική και ψυχολογική υποστήριξη.

Να συζητηθεί πρόταση απόσπασης στην Κεφαλονιά ενός μικρού ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ για αεροδιακομιδές εντός του νησιού στις μακρινές αποστάσεις.

Τακτική εκπαιδεύση του προσωπικού.

√ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΓΚΗ η αγορά  Συσκευής Αυτόματων Θωρακικών Συμπιέσεων  και η ετήσια συντήρησή του.   Κάνουμε έκκληση στον Αντιπεριφερειάρχη Σταύρο Τραυλό να μεριμνήσει για την αγορά του μηχανήματος (16.000 ευρώ το κόστος) καθώς και την ετήσια συντήρησή του.   

Διενέργεια ΕΔΕ για το περιστατικό της Άσσου και του Ληξουρίου στις 17/7/2021

Η έρευνα πρέπει να έχει στόχο στην λύση των οργανωτικών προβλημάτων και την ενίσχυση του προσωπικού  και των υποδομών για την αποτροπή παρόμοιων καταστάσεων.

Είναι αναγκαίο να διενεργηθεί έρευνα (ΕΔΕ) για το πως χειρίστηκε το ΕΚΑΒ τις κλήσεις των δυο δύσκολων περιστατικών για ατύχημα μικρού παιδιού στο Ληξούρι και την ασθένεια του τουρίστα στην Ασσο στις 17/7/2021.

Τι ώρα έγινε η κλήση από τους γονείς του παιδιού στο 166

Πόσα ασθενοφόρα ήταν στην υπηρεσία της Κεφαλονιάς την ώρα της κλήσης.

Τι ώρα έγινε η κλήση του 166 για το περιστατικό της Άσσου.

Ποιο πλήρωμα και σε πόση ώρα μετά την κλήση στο 166 κάλυψε τα περιστατικά.

Γιατί το ίδιο ασθενοφόρο πήγε και στα δυο περιστατικά αν και βρίσκονταν σε μεγάλη απόσταση μεταξύ τους;  (ΛΗΞΟΎΡΙ – ΑΣΣΟΣ)

Η υγεία μας σε κίνδυνο

Τίποτε δεν άλλαξε στο Νοσοκομείο Αργοστολίου παρά τις αυξημένες ανάγκες της πανδημίας. Οι ελλείψεις στο ιατρικό προσωπικό αυξάνονται ενώ προβλέπεται νέο κύμα παραιτήσεων γιατρών από Σεπτέμβρη. Οι αντοχές τελείωσαν.

Το όνειρο λειτουργίας της ΜΕΘ έστω για καρδιολογικά περιστατικά , παραμένει όνειρο…

Όλο το σύστημα υγείας και φροντίδας στην Κεφαλονιά νοσεί βαριά. Νοσοκομεία ΔΕΝ έχουμε, ΕΚΑΒ δεν έχουμε , Γηροκομείο δεν έχουμε..

Τι έχουμε;  Βουλευτή, δημάρχους, περιφερειάρχες , διοικητάδες .  Όλοι καλοπληρωμένοι . Αλλά δεν μιλάνε, δεν ζητάνε.  Κρύβουν  τα προβλήματα κάτω από το χαλί , για να μην ενοχλούν τους Υπουργούς και τον κ. Μητσοτάκη..  Από όλες τις μεριές και ο καθένας για τους δικούς του πολιτικούς λόγους προσπαθούν με κάθε τρόπο να επιβληθεί στο νησί συναίνεση , ότι όλα είναι καλά και απλά μας συμβαίνουν που και που κάποια «δυσάρεστα γεγονότα» …

Οσο ανεχόμαστε αυτή την πολιτική,  τόσο η ζωη μας , η υγεία μας θα κρέμεται από μια κλωστή , θα εξαρτάται από τη τύχη και θα κινδυνεύει να καταγραφεί ως «δυσάρεστο γεγονός» με ένα καντηλάκι…

Το kefaloniapress για δεύτερη φορά , για τους ίδιους λόγους απαξίωσης της Υγείας και της Ζωής μας από αυτούς που κυβερνάνε τη χώρα και  το νησί, ΔΕΝ δημοσιεύει πλέον δελτία τύπου των Υπουργείων, του Βουλευτή, της Περιφέρειας, των Δημάρχων παρά μόνο εάν αφορούν δικαιώματα των πολιτών.. Φιοριτούρες, αλληλοευχαριστίες και αλληλο- εγκόμια, ΤΕΛΟΣ!

Κλείνουμε αυτό το άρθρο για τους ανθρώπους του ΕΚΑΒ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ, με ένα μεγάλο ΣΥΓΝΩΜΗ .

 ΣΥΓΝΩΜΗ γιατί δεν τους έχουμε σταθεί όσο χρειάζονται, γιατί δεν έχουμε προβάλει όσο έπρεπε τα προβλήματά τους , γιατί δεν διεκδικήσαμε μαζί τους ένα καλύτερο ΕΚΑΒ ,γιατί αγνοούσαμε  το μέγεθος των προβλημάτων τους, γιατί μέναμε στην εικόνα και προσπερνούσαμε την ουσία.

Η Συντακτική Ομάδα του Kefaloniapress

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σχόλιο

  1. Συγχαρητήρια για το άρθρο σας. Φτάστε ως το κόκαλο! Αφού οι αρμόδιοι αδιαφορούν, πάρτε το πάνω σας. Ο κόσμος θα σας ευγνομονεί.

Comments are closed.