Πολύ καλύτερη η τελική εικόνα των εμβολιασμών του Υγειονομικού προσωπικού του Νοσοκομείου Κεφαλονιάς από ότι η αρχική.   Οι 30 ανεμβολίαστοι υγειονομικοί που είχαμε αναφέρει πριν 15 ημέρες, μειώθηκαν αισθητά στους 12 .

Σύμφωνα με στοιχεία της διοίκησης του Νοσοκομείου Κεφαλονιάς σήμερα 1η Σεπτέμβρη , πρώτη ημέρα εφαρμογής της αναστολής εργασίας στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς , η εικόνα στο Νοσοκομείο Κεφαλονιάς είναι η εξής :

  • 12 θα μπουν σε αναστολή́ ( ακόμα δεν τους έχουν δοθεί τα έγγραφα )
  • 3 οι οποίοι δεν έχουν εμβολιασθεί αλλά́ περιμένουν αποτέλεσμα επιτροπής αν μπορούν να απαλλαγούν λόγω υγείας και
  • 4 με άδειες  αναρρωτικές  και λοχείας

Τα 12 ή έστω 15 άτομα που θα μπουν σε αναστολή σαφώς μειώνουν την ένταση του προβλήματος λειτουργίας των κλινικών του Νοσοκομείου , έναντι των 30, το πρόβλημα όμως είναι υπαρκτό και οξύνεται εξ αιτίας της έλλειψης γιατρών.

Υπενθυμίζουμε ότι το προσωπικό του ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΑΤΕΙΟΥ Νοσοκομείου Ληξουρίου είναι πλήρως εμβολιασμένο.

Σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει έως τώρα το Υπουργείο Υγείας οι θέσεις θα καλυφθούν είτε με εσω -Νοσοκομειακές μετακινήσεις , είτε και με μετακλήσεις γιατρών από την Πάτρα.

Τις επόμενες ώρες πιστεύουμε ότι η Διοίκηση του Νοσοκομείου Κεφαλονιάς θα έχει ολοκληρώσει τις προτάσεις για τον τρόπο κάλυψης των κενών θέσεων των υγειονομικών σε συνεργασία με την 6η ΥΠΕ (Πάτρα).

Οι διεκδικήσεις μας για προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών , για ενίσχυση των κλινικών και κυρίως της κλινικής covid, για τη λειτουργία της ΜΕΘ , παραμένουν στη πρώτη γραμμή της δράσης μας αδιαπραγμάτευτα. Πρόκειται για τη Ζωή μας !

Ε.Χ.