Αναχώρησαν για τον χειμώνα οι Φύλακες Αγγελοι των νησιών μας ! (Pics & video)

789

Απογειώθηκαν σήμερα στις 9:30 το πρωί από το Αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς τα δυο ( 2 ) πυροσβεστικά αεροσκάφη PZL M.18 DROMADER του κλιμακίου της 359 ΜΑΕΔΥ .

Oι φύλακες Άγγελοι της Κεφαλονιάς, της Ιθάκης και της Ζακύνθου . Προορισμός τους το Αεροδρόμιο της Δεκέλειας που είναι η βάση τους για την ετήσια συντήρηση τους .

Η 359 Μοίρα Αεροπορικής Εξυπηρέτησης Δημοσίων Υπηρεσιών (ΜΑΕΔΥ) έχει ως αποστολή τη διατήρηση υψηλού βαθμού ετοιμότητας και αποτελεσματικότητας ώστε να καλύψει τις απαιτήσεις των δημοσίων υπηρεσιών σε αποστολές: Αεροπυρόσβεσης , Αεροψεκασμού και Αερολίπανσης.

Από τον Αύγουστο του 1970 μετασταθμεύει στο Αεροδρόμιο, της Δεκέλειας όπου βρίσκεται από τότε η έδρα της.

Η φετινός καύσωνας διαρκείας , είχε δημιουργήσει προϋποθέσεις για μεγάλες πυρκαγιές . Το κλιμάκιο της ΜΑΕΔΥ καλέστηκε να αντιμετωπίσει δύσκολες καταστάσεις τόσο στην Κεφαλονιά όσο και στην γειτονική Ζάκυνθο με τους πιλότους του Κλιμακίου να δείχνουν επαγγελματισμό και αποφασιστικότητα στην αντιμετώπιση των περιστατικών .

PZL

Το Kefaloniapress εκ μέρους των Αναγνωστών του τους ευχαριστούμε από τις καρδιές μας για όλα όσα προσέφεραν το φετινό καλοκαίρι στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και των περιουσιών των πολιτών . Τους ευχόμαστε ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ με ΥΓΕΙΑ για τους ίδιους και τις οικογένειές τους και καλή αντάμωση το 2022.

Η Κεφαλλονιά , η Ιθάκη και η Ζάκυνθο σας αποχαιρετάει με ευγνωμοσύνη.
Εις το ΕΠΑΝΕΙΔΕΙΝ

ΜΑΚΗΣ ΛΕΚΑΤΣΑΣ
ΕΛΕΝΗ Δ. ΧΙΟΝΗ

Οι φωτογραφίες είναι απο την σημερινή αναχώρηση :

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις