Νίκος Θεοδόσης για Ναυάγιο: «Έπρεπε να είχαν γίνει παρεμβάσεις πριν από 15 χρόνια»

298

 

Μετά τις ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία στον «Παναγιώτη», ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βολιμών, Νίκος Θεοδόσης τονίζει ότι στο Ναυάγιο θα έπρεπε να είχαν γίνει παρεμβάσεις εδώ και 15-20 χρόνια, τουλάχιστον… Μάλιστα, σημειώνει ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος το πλοίο να καταστραφεί εντελώς, αν δεν γίνουν άμεσα ενέργειες!

Το πλοίο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ στις 14 12 2021

«Επιβάλλεται και θα έπρεπε να είχε γίνει παρέμβαση εδώ και χρόνια. Το πλοίο θα εξαφανιστεί! Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Μία ομάδα συγκροτημένη, με όποιο φορέα χρειάζεται είτε το Πολυτεχνείο είτε το κράτος να σπεύσει και να σώσει ότι σώζεται. Εδώ και 15-20 χρόνια έπρεπε να είχαν γίνει παρεμβάσεις. Από τη στιγμή που αποκολλήθηκε ένα μεγάλο τμήμα, είναι θέμα χρόνου, ίσως και με την επόμενη κακοκαιρία να καταστραφεί όλο, διότι έχει μεγαλύτερη διείσδυση η θάλασσα. Από το συγκεκριμένο πλοίο εξαρτάται όλη η Ζάκυνθος. Είναι πιο γνωστή εικόνα που κάνει τον γύρο του κόσμου και διαφημίζει την πατρίδα μας. Αν καταστραφεί θα υπάρξουν άμεσες επιπτώσεις στον τουρισμό και επίσης, θα μας χλευάζουν που δεν καταφέραμε να συντηρήσουμε ένα τέτοιο μνημείο, με τόσο μεγάλη επισκεψιμότητα».

Για τον φορέα…
Ο κ. Θεοδόσης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην απόσυρση της διάταξης για την ίδρυση της «ΝΑΥΑΓΙΟ ΑΕ» από το νομοσχέδιο του υπουργείου, τονίζοντας ότι χάθηκε μία σημαντική ευκαιρία. Πιο αναλυτικά. Δήλωσε: «Η τελευταία ελπίδα που υπήρχε ήταν αυτή, η πολιτεία θα έσκυβε το κεφάλι και θα έλυνε τα προβλήματα, τα οποία χρονίζουν σε μια περιοχή και την υποβαθμίζουν, συμπαρασύροντας και το πλοίο, το οποίο μας έδειξε από μόνο του ότι μας εγκαταλείπει… Άρα θεωρώ ότι θα έχουμε κακή μοίρα. Ήμουν υπέρ του Φορέα Διαχείρισης με τον Δήμο, όπως είχε πει ο κ. Θεοχάρης στον Δήμαρχο, με την Κοινότητα Βολιμών και προτάσεις που έχουμε κάνει από πέρσι απαλλοτρίωσης της περιοχής για οποιονδήποτε φιλόδοξο διεκδικητή να μείνει η περιουσία των Ζακυνθινών, προκειμένου να γίνουν οι εργασίες και οι διαδικασίες που θα μπορέσουν να προσελκύουν κόσμο για τα επόμενα χρόνια σε ασφαλή σημείο και με ασφαλή πρόσβαση».

Πηγη https://www.imerazante.gr/

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις