Ενα απο τα μεγαθήρια της διεθνούς ναυτιλίας περνάει απο την “πόρτα” μας

1574

Το μεγαθήριο Containership μήκους 353 μ. και πλάτους 53,5 MAERSK HIDALGO του δανέζικου Κολοσσού MAERSK LINE περνάει έξω από την Κεφαλονιά και το ακρωτήρι του Γέρου Γομπου εντυπωσιάζοντας με τον τεράστιο όγκο του . Σύμφωνα με τα στοιχεία του ναύλου εκτελεί το δρομολόγιο από το λιμάνι Ριεκα της Κροατιας προς το λιμάνι Πορτ-Σάιντ της Αιγύπτου .

Το MAERSK HIDALGO κατασκευάστηκε το 2017 στα ναυπηγεία Hyundai Heavy Industries που βρίσκονται στην πόλη Ulsan της Νότιας Κορέας . Είναι ένα από τα 11 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της σειράς Η που κατασκεύασε ο δανέζικος κολοσσός από το 2017 μέχρι το 2019 .

Η δανέζικη εταιρία MAERSK LINE η ΜAERSK SEA LAND είναι η μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο , τόσο από το μέγεθος του στόλου , της όσο και από την διαθέσιμη χωρητικότητα φορτίου . Εκτελεί τακτικά δρομολόγια σε 374 λιμάνια σε 116 χώρες του κόσμου .

Απασχολεί συνολικά 83.625 άτομα εκ των οποίων τα 18.398 είναι πλήρωμα στα πλοία της και τα υπόλοιπα 65.227 είναι προσωπικό επεξεργασίας και λειτουργίας των διακινούμενων φορτίων στα λιμάνια .

Συνολικά η MAERSK LINE μετράει στο στόλο της 708 πλοία με συνολική χωρητικότητα 4.1 εκατομμύρια TEU.

ΜΑΚΗΣ ΛΕΚΑΤΣΑΣ

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις