Η θαλαμηγός Planet Nine διάσημου διεθνούς τραπεζίτη, βρίσκεται στην Ιθακη

360

Σε ποιον γόνο γνωστής οικογένειας τραπεζιτών ανήκει το υπερπολυτελές σούπερ γιοτ Planet Nine που αγκυροβόλησε σήμερα στον όρμο ανοικτά από τις Φρίκες στην ΙΘΑΚΗ ;

Το super yacht Planet Nine τις τελευταίες ημέρες πλέει στα νερά του Ιονίου ξεκινώντας από την μαρίνα της Κέρκυρας συνέχισε με τους Παξούς , έκανε ένα μικρό πέρασμα από το Φισκάρδο , τον κόλπο της Φτερης και μετά επισκέφτηκε τις δυτικές ακτές της Ζακύνθου και τον όρμο Πόρτο Βρώμη .

Nat Rothschild

Σήμερα στο ταξίδι της επιστροφής προς την Κέρκυρα αγκυροβόλησε σε γραφικό κολπίσκο έξω από  τις Φρικες .

Το Planet Nine ανήκει στον Nat Rothschild  κληρονόμο  της αιώνιας ευρωπαϊκής τραπεζικής δυναστείας, των Rothschild .

H σχέση του 40χρονου επιχειρηματία με την Ελλάδα, και δη με την Κέρκυρα, είναι πολύ στενή καθώς εδώ και μισό αιώνα η οικογένειά του έχει αποκτήσει μια μεγάλη έκταση με δύο επαύλεις στις Σινιές. Σε απόσταση περίπου 5 χλμ. από την περιοχή που ξεκινά η νέα επένδυση. στην  Κασσιόπη ενώ πλητοφοριες αναφέρουν οτι έχει αγοράσει μεγάλες εκτάσεις και στο Μεγανήσι .

Επενδύει την ιλιγγιώδη κληρονομιά του με έξυπνες επενδύσεις σε εμπορεύματα, συμπεριλαμβανομένου και ενός μεριδίου στον μεγαλύτερο παραγωγό άνθρακα της Ινδονησίας, την Bumi.

Ο Ρότσιλντ συνεργάστηκε επίσης με το πρώην αφεντικό της BP Tony Hayward στο Vallares, ένα επενδυτικό όχημα πετρελαίου, που συγχωνεύτηκαν με τον τουρκικό κολοσσό Genel το 2011.

Ο απόφοιτος της Eton και της Οξφόρδης έχει πολύ καλές σχέσεις με τον Ρώσο δισεκατομμυριούχο Oleg Deripaska, ο οποίος κάποτε ενεργούσε ως σύμβουλος και ακρογωνιαίος λίθος επενδυτής όταν η εταιρεία μετάλλων Rusal ήταν στην κορυφή.

Άλλες επενδύσεις του περιλαμβάνουν μερίδιο στη Glencore, τον τιτάνα των εμπορευμάτων που υποστηρίζεται από δισεκατομμυριούχους, ενώ ο Nat που είναι γνωστός για την αγάπη του στην καλή ζωή ,περνάει μεγάλο μέρος του χρόνου του στη βάση του,  στο θέρετρο σκι Κλόστερς της Ελβετίας.

Το πάρτι που διοργάνωσε για την επέτειο των 40ων γενεθλίων του στο Μαυροβούνιο τον περασμένο Ιούλιο προσέλκυσε διασημότητες, και δισεκατομμυριούχους .

Ως γόνος μιας από τις πλουσιότερες οικογένειες του κόσμου, μπορεί να περιμένει περισσότερη προσοχή.

Τον Ιανουάριο, άσκησε μήνυση συκοφαντικής δυσφήμισης κατά της βρετανικής Daily Mail επειδή υπέδειξε ότι χρησιμοποίησε τη σύνδεσή του με τον Deripaska για να συνάψει συμφωνία 500 εκατομμυρίων λιρών με τον πρώην επίτροπο εμπορίου της ΕΕ Peter Mandelson ενώ ήταν όλοι μαζί σε μια σάουνα.

Ρεπορτάζ
ΜΑΚΗΣ ΛΕΚΑΤΣΑΣ

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις