Ποιος εκατομμυριούχος Βρετανός «κρύβεται» στον Όρμο του Σαρακηνικου στην Ιθακη;

487

Ρεπορτάζ Εικόνες
ΜΑΚΗΣ ΛΕΚΑΤΣΑΣ

Πόλος έλξης του διεθνούς Τζετ -σετ είναι πλέον η Ιθάκη με τις θαλαμηγούς να επισκέπτονται καθημερινά το νησί αγκυροβολώντας σε απόμερους και γραφικούς κολπίσκους .

Μια από αυτές είναι η Θαλαμηγός Shemara του γνωστού Βρετανού επιχειρηματία Sir Charles William Dunstone που βρίσκεται αγκυροβολημένη στον όρμο του Σαρακηνικου .

Ποιος είναι και πως ξεκίνησε την  Επιχειρηματική του καριέρα

Sir Charles William Dunstone

Ο Sir Charles William Dunstone CVO (γεννημένος στις 21 Νοεμβρίου 1964) είναι ο Βρετανός συνιδρυτής και πρώην πρόεδρος της εταιρείας λιανικής πώλησης κινητών τηλεφώνων Carphone Warehouse, κσι πρώην πρόεδρος της πολυεθνικής εταιρείας λιανικής πώλησης και υπηρεσιών ηλεκτρικών και τηλεπικοινωνιών Dixons Carphone (που ιδρύθηκε στις 7 Αυγούστου 2014 από τη συγχώνευση της Dixons Retail and Carphone Warehouse) και εκτελεστικός πρόεδρος του TalkTalk Group.


Το 1989, ο Charles Dunstone ξεκίνησε την Carphone Warehouse στο διαμέρισμά του με 12.000 $ σε εξοικονόμηση.

Το 2000 η εταιρεία εισήλθε στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου καθώς οι πωλήσεις κινητών τηλεφώνων στο Ηνωμένο Βασίλειο σημείωσαν άνθηση.

Το 2014, η Carphone συγχωνεύθηκε με την Dixons, μια εταιρεία λιανικής πώλησης ηλεκτρονικών ειδών γενικής χρήσης και το 2021, η Dixons Carphone αναδιπλώθηκε στη συνέχεια στην μάρκα Currys με 800 καταστήματα.

Η Dunstone ίδρυσε επίσης το δίκτυο TalkTalk το 2002, το οποίο αποσυντέθηκε από την Carphone Warehouse το 2010 αλλά παρέμεινε στη λίστα.

Το 2020, το TalkTalk έγινε ιδιωτικό από την Toscafund και την εταιρεία ιδιωτικών μετοχών Penta.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις