Ρεπορτάζ Εικόνες
ΜΑΚΗΣ ΛΕΚΑΤΣΑΣ
ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟ θΡΥΛΟ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ και του HOLYWOOD ανηκει το ΠΟΛΥΤΕΛΕΣΤΑΤΟ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟ EOS που βρίσκεται στην εισοδο του κόλπου του ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ ;
Στον Αμερικανο δισεκατομμυριούχο Barry Diller θρύλο της Αμερικανικής Κινηματογραφικής Βιομηχανίας ανήκει το πολυτελές Ιστιοπλοϊκό EOS που η ναυπήγηση του κόστισε 70.εκ. Δολάρια , βρίσκεται αγκυροβολημένο στην είσοδο του κόλπου του Αργοστολίου απέναντι από το Ληξούρι περιμένοντας τον Barry Diller να επιβιβαστεί ο οποίος έφτασε με Ιδιωτικό Λιαρ τζετ πριν λίγο στο αεροδρόμιο της Κεφαλλονίας .
Ποιος είναι ο Barry Diller
Barry Charles Diller
Ο Barry Charles Diller 80 ετών είναι Αμερικανός επιχειρηματίας. Πρόεδρος και Ανώτερο Στέλεχος και της Expedia Group και , δημιουργός της Fox Broadcasting και ιδιοκτήτης της IAC/InteractiveCorp. Είναι παντρεμένος με τη σχεδιάστρια μόδας Diane von Fürstenberg  και έχει 2 παιδιά..
Ο Diller ξεκίνησε την καριέρα του μέσω μιας οικογενειακής σύνδεσης στο ταχυδρομείο του γραφείου William Morris αφού εγκατέλειψε το UCLA μετά από τρεις εβδομάδες. Η γειτνίασή του με την αίθουσα αρχείων της εταιρείας σήμαινε ότι μπορούσε να περάσει τον ελεύθερο χρόνο του διαβάζοντας τα αρχεία και μαθαίνοντας ολόκληρη την ιστορία της βιομηχανίας του θεάματος.
Προσλήφθηκε ως βοηθός από τον Έλτον Ρούλ, τότε επικεφαλής του ABC στη Δυτική Ακτή, ο οποίος προήχθη σε Πρόεδρο δικτύου την ίδια στιγμή που ο Ντίλερ πήγε να εργαστεί για αυτόν το 1964, μεταφέροντάς τον στη Νέα Υόρκη. Σύντομα ο Ντίλερ τοποθετήθηκε υπεύθυνος για τη διαπραγμάτευση των δικαιωμάτων μετάδοσης ταινιών μεγάλου μήκους.
Προήχθη σε Αντιπρόεδρο Ανάπτυξης το 1965. Σε αυτή τη θέση, ο Ντίλερ δημιούργησε την Ταινία της Εβδομάδας ABC, πρωτοπορώντας στην ιδέα της ταινίας που φτιάχτηκε για τηλεόραση μέσω μιας κανονικής σειράς ταινιών 90 λεπτών που παράγονται αποκλειστικά για την τηλεόραση.
Ο Diller υπηρέτησε για 10 χρόνια ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Paramount Pictures Corporation από το 1974 έως το 1984. Με τον Diller στο τιμόνι, το στούντιο παρήγαγε επιτυχημένα τηλεοπτικά προγράμματα όπως Laverne & Shirley (1976), Taxi (1978) και Cheers ( 1982) και ταινίες που περιλαμβάνουν Saturday Night Fever (1977), Grease (1978), Raiders of the Lost Ark (1981) και sequel Indiana Jones and the Temple of Doom (1984), Terms of Endearment (1983) και Beverly Hills Cop (1984).
Οι New York Times ανέφεραν το 1983 ότι ο Diller ήταν επίσης «ένα από τα τρία βασικά στελέχη» της τότε μητρικής εταιρείας της Paramount Gulf+Western, με τον A. D. Murphy, διευθυντή του προγράμματος παραγωγής ταινιών στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια, να τον περιγράφει ακόμη και ως “ίσως το πιο επιτυχημένο στέλεχος στον κινηματογράφο σήμερα.”
Στο ίδιο άρθρο, ο Ντίλερ δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι ήθελε να χρησιμοποιήσει την Paramount για να κάνει ταινίες βασισμένες σε παιχνίδια που διανέμονταν από τότε βιντεοπαιχνίδι που ανήκε στην Gulf+Western κατασκευαστική εταιρεία Sega.
Ως επικεφαλής της Paramount, ο Diller συνέθεσε επίσης μια τριμερή ιδιοκτησία του Δικτύου των ΗΠΑ το 1981, προκειμένου να αποτρέψει το Madison Square Garden που ανήκει στο Gulf+Western από το να πουλήσει το συμφέρον του στο δίκτυο.
Ο Diller εστίασε επίσης στο να διατηρήσει το Madison Square Garden τα δικαιώματα για τους αθλητικούς του αγώνες, κάτι που με τη σειρά του θα μπορούσε να επιτρέψει εκτεταμένο επίπεδο μετάδοσης για μελλοντικές εκδηλώσεις του Madison Square Garden όχι μόνο ως πηγή προγραμματισμού για το Δίκτυο ΗΠΑ, αλλά και ως πηγή προγραμματισμού για συνδρομητές καλωδιακού δικτύου Madison Square Garden και οποιοδήποτε μελλοντικό περιφερειακό δίκτυο συνδρομητικής τηλεόρασης.
Από τον Οκτώβριο του 1984 έως τον Απρίλιο του 1992, ο Diller κατείχε τις θέσεις του Προέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου της 20th Century Fox, όπου ξεκίνησε το δίκτυο Fox και εκπομπές όπως Married… with Children και The Simpsons.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις