Σε ποιούς Βρετανούς δισεκατομμυριούχους ανήκει η θαλαμηγός TALISMAN C που βρίσκεται στην Αντισαμο;

461

Ρεπορτάζ Εικόνες  ΜΑΚΗΣ ΛΕΚΑΤΣΑΣ 

Εκτός από τους Βρετανούς τουρίστες που αποτελούν το 80% του εισερχομένου τουρισμού με πτήσεις τσάρτερ πόλος  έλξης Βρετανών δισεκατομμυριούχων είναι πλέον η Κεφαλκονια και η Ιθακη .

Στον κόλπο της καταπράσινης Αντισαμου βρίσκεται η υπερπολυτελής θαλαμηγός TALISMAN C των Βρετανών δισεκατομμυριούχων αδελφών  Pears .

Ποιοι είναι οι Pears Brothers;

The Happy Pear Brothers, David (left) and Stephen Flynn. Photograph: Gerry Mooney

Ο Mark, ο Trevor και ο David Pears είναι γνωστοί ως Pears Brothers.  Ο παππούς τους Ουίλιαμ ίδρυσε την εταιρεία William Pears Company. O David έχει φύγει απο τη ζωή εδω και κάποια χρόνια.

Ο Όμιλος William Pears είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ακινήτων του Ηνωμένου Βασιλείου και οι επενδύσεις της εταιρείας επικεντρώνονται στο Βόρειο Λονδίνο και τη Νοτιοανατολική Αγγλία.

Η εταιρεία έχει περίπου 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ σε περιουσιακά στοιχεία και παρόμοιο ποσό σε συσσωρευμένα κέρδη ενώ   ο ετήσιος κύκλος εργασιών σε ενοίκια και εισπραττόμενους τόκους είναι περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

Το 2009 αγόρασαν την Telereal Trillium, μια εμπορική εταιρεία διαχείρισης ακινήτων και επενδύσεων.

Ο Όμιλος William Pears ιδρύθηκε το 1952, από τον Bernard Pears (ο οποίος άλλαξε το όνομά του από Schleicher όταν μετανάστευσε από την Αυστρία) και τον γιο του Clive Pears. και Διευθύνεται από τον Mark Pears με τους μικρότερους αδελφούς του Trevor και David (¨εως το θάνατό του).

Σύμφωνα με την Daily Telegraph, ο Mark Pears είναι διευθυντής 212 εταιρειών, ενός «σύνθετου λαβύρινθου λειτουργικών και επενδυτικών εταιρειών», αλλά δεν θα πει ποια είναι η κύρια εταιρεία χαρτοφυλακίου ή ποια είναι τα ετήσια κέρδη του ομίλου.

Ο Όμιλος William Pears κατέχει 3 – 4.000 ιδιόκτητες κατοικίες στο Λονδίνο, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων περιοχών του Notting Hill.

Το 2009, ο Όμιλος William Pears πλήρωσε 750 εκατομμύρια στερλίνες στην Land Securities, για να αγοράσει την Telereal Trillium, μια εμπορική εταιρεία διαχείρισης και επενδύσεων ακινήτων.

Τον Απρίλιο του 2013, η William Pears Group αγόρασε το εμπορικό κέντρο The Spiers στο Barnet του Λονδίνου, από την τράπεζα UBS για 34 εκατομμύρια.

Μέσω της Pears Global, έχουν «έως και 6.200 διαμερίσματα» στο Βερολίνο, τα οποία διαχειρίζονται μέσω μιας σειράς «εταιρειών γραμματοκιβωτίων».

Το 2019, μια συνεργασία ερευνητών δημοσιογράφων στη Γερμανία, με επικεφαλής τον Correctiv, εντόπισε την ιδιοκτησία περίπου 25 εταιρειών με ακίνητα στο Βερολίνο σε έξι εταιρείες στο Λουξεμβούργο, οι οποίες ανήκουν σε δύο εταιρείες στην Κύπρο, οι οποίες ανήκουν σε δύο εταιρείες της British Virgin.  Islands, που οι δημοσιογράφοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ελέγχονται από την ομάδα William Pears.

Οι αδερφοί Pears έχουν επενδύσει επίσης στην πόλη της Νέας Υόρκης, μέσω της αγοράς 147 εκατομμυρίων δολαρίων από τουλάχιστον 344 απούλητες συγκυριαρχίες και συνεταιριστικές μονάδες σε συνεταιρισμούς κυρίως της δεκαετίας του 1980 και σε ένα ενοικιαζόμενο κτίριο, σύμφωνα με την PincusCo Media.

Εχουν δημιουργήσει Φιλανθρωπικό Ιδρυμα https://pearsfoundation.org.uk/ μέσα απο το οποίο ενισχύουν δράσεις της νέας γενιάς αλλά και ερευνητικά προγράμματα.

 

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις