Ποιος Έλληνας εφοπλιστής βρίσκεται με την θαλαμηγό Zaliv III στον κόλπο του Σκινου

1803
Ρεπορτάζ ΜΑΚΗΣ ΛΕΚΑΤΣΑΣ 

Η θαλαμηγός Zaliv III του γνωστού εφοπλιστή Θανάση  Λασκαριδη βρίσκεται  από προχθές αγκυροβολημένη στον μαγευτικό   κόλπο του Σκινου  στην Ιθάκη με τον γνωστό εφοπλιστή  να απολαμβάνει στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας στο νησί του Οδυσσέα .

Ο Θανάσης Λασκαρίδης  ειναι  Έλληνας εφοπλιστής και επιχειρηματίας με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.και διετέλεσε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Lavinia Corporation από το 1977 έως το 2021 και είναι  επίσης ιδρυτής του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Αθανάσιος Χ. Λασκαρίδης, The People’s Trust in Greece και συνιδρυτής (μαζί με τον αδελφό του Πάνο) του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη.

Γεννήθηκε στην Αθήνα, στην Ελλάδα, από τον Κωνσταντίνο και την Αικατερίνη  Λασκαρίδη και έχει έναν μεγαλύτερο αδερφό, τον Πάνο Λασκαρίδη.

Αποφοίτησε από τη Γερμανική Σχολή Αθηνών το 1970 και έλαβε πτυχίο Ηλεκτρολόγου Μηχανικού στο Πανεπιστήμιο Aston του Μπέρμιγχαμ το 1973, μεταπτυχιακό στη Μηχανική Συστημάτων στο Imperial College του Λονδίνου το 1974 και ένα δεύτερο  Μεταπτυχιακό στα Οικονομικά και Χρηματοοικονομικά στο London School of Economics το 1975.
Ο Θανάσης  Λασκαριδης ξεκινησε την καριέρα  του  στα μέσα της δεκαετίας του 1970 στη ναυτιλία παίρνοντας τον έλεγχο της μικρής οικογενειακής αλιευτικής εταιρείας μαζί με τον αδελφό του.
 Τα δύο αδέρφια έγιναν οι πλειοψηφικοί μέτοχοι  της Lavinia Corporation, μιας εταιρείας χαρτοφυλακίου ναυτιλιακού ομίλου που ελέγχει τη Laskaridis Shipping, μια εταιρεία διαχείρισης με έδρα την Αθήνα που ιδρύθηκε το 1977  που εκμεταλλεύεται πλοία πλοίων, πετρελαιοφόρα,  φορτηγά ξηρού φορτίου χύδην, εγκαταστάσεις επισκευής πλοίων και τερματικοί σταθμοί πλοίων.
 Οι επιχειρηματικές του δραστηριότητες εκτείνονται επίσης στους κλάδους της φιλοξενίας, του real estate και των αεροπορικών εταιρειών (ως μειοψηφικός μέτοχος στην Aegean Airlines
Μετά από μια ενδοοικογενειακή αναδιοργάνωση το 2021, ο Θανάσης έχει την πλειοψηφία της ιδιοκτησίας και του ελέγχου της Lampsa Hellenic Hotels SA, ιδιοκτήτριας των ξενοδοχείων-ορόσημων της Αθήνας Μεγάλη Βρεταννία,[22] King George και Athens Capital,  καθώς και το Hyatt Regency Belgrade.  Είναι επίσης ιδιοκτήτης του Lucknam Park,ενός εξοχικού ξενοδοχείου στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Το 2016, ο Θανάσης Λασκαρίδης ίδρυσε το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα A.C. Laskaridis Charitable Foundation (ACLCF), που πρόεδρος είναι η σύζυγος του Ευα Λάζου  , έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που στοχεύει στη δημιουργία συνεργασιών και στην υλοποίηση προγραμμάτων που εστιάζουν στο περιβάλλον και την εκπαίδευση στην Ελλάδα.
 Στο πλαίσιο αυτών των προσπαθειών, το 2019 το MV Typhoon, ένα πρώην ανεφοδιαστικό σκάφος πλατφόρμας που μετατράπηκε σε πλοίο ειδικού σκοπού, ξεκίνησε τις δραστηριότητές του στις ελληνικές θάλασσες με στόχο να συμβάλει στον καθαρισμό της ακτογραμμής μεγάλης κλίμακας.  όσον αφορά την έρευνα της θαλάσσιας ρύπανσης των ακτών και των υδάτων, σε συνεργασία με πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα.
Πρόσφατα το  πλοίο Typhoon  καθάρισε τον κόλπο του Εμπρός Αετού στην Ιθακη και θα συνεχίσει τον καθαρισμό της ακτογραμμής της Ιθακης και σε άλλες περιοχές του νησιου σύντομα .

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις