Μετά από πολυήμερη διαμονή σε απρόσιτες παραλίες της Κεφαλονιά, το 81μετρο Sea Eagle II, ένα θαύμα της ναυπηγικής, βρίσκεται στην Ιθάκη.

To Sea Eagle ΙΙ μηκους 81 μέτρων ναυπηγήθηκε στο ολλανδικό ναυπηγείο Royal Huisman και ειναι το μεγαλύτερο ιστιοπλοϊκό σκάφος κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο στον κόσμο, τη σκούνα Sea Eagle II μήκους 81 μέτρων.

Η ναυπήγηση του πραγματοποιήθηκε στο κεντρικό υπόστεγο του ναυπηγείου στο Vollenhove, που επεκτάθηκε ειδικά για την κατασκευή του σούπερ γιοτ

Το Sea Eagle II φέρεται να ανήκει στον Ταϊβανέζο δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία και φιλάνθρωπο Samuel Yen-Liang Yin.

Οι εξωτερικοί χώροι του Sea Eagle II ενσωματώνουν τις απαιτήσεις του ιδιοκτήτη για παγκόσμια κρουαζιέρα, γρήγορη αλλά άνετη και εμβληματική εμφάνιση ενω η χαρακτηριστική υπερκατασκευή διαθέτει μια μισοσηκωμένη γέφυρα για εσωτερικό σύστημα διεύθυνσης.

Το flybridge του γιοτ προσφέρει πλήρη έλεγχο κατά τη διάρκεια της ιστιοπλοΐας, άνετο κάθισμα για τους επισκέπτες που επιθυμούν να είναι κοντά στην πλοήγηση του γιοτ και ευκαιρία για ηλιοθεραπεία και το προστατευμένο κύριο πιλοτήριο κάτω από το flybridge διαθέτει ένα μπαρ, καναπέδες και ένα μεγάλο τραπέζι.

Διάφορα είδη θαλάσσιων σπορ, όπως σκούτερ νερού, μεγάλη προσφορά με εξοπλισμό κατάδυσης, καγιάκ και σανίδες SUP ειναι διαθεσιμα για να τα απολαμβάνει ο ιδιοκτήτης και οι φιλοξενούμενοι του .

Το γιοτ μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως πλατφόρμα για επαγγελματικές συναντήσεις. και το μπροστινό μέρος της υπερκατασκευής έχει δεσμευτεί για τον ιδιοκτήτη και τους καλεσμένους του, με ένα συνδυασμένο σαλόνι με άνετα καθίσματα και ένα μεγάλο τραπέζι με 16 θέσεις για επίσημο δείπνο ενω η ικανότητα φιλοξενίας του γιοτ ειναι τα 12 άτομα..

Ποιος ειναι Samuel Yen-Liang Yin ιδιοκτητης του Sea Eagle II

Samuel Yen-Liang Yin

Ο Γιν είναι πρόεδρος του ομίλου Ruentex, ενός ομίλου ετερογενών δραστηριοτήτων με έδρα την Ταϊπέι. Ο όμιλος έχει τρεις εισηγμένες εταιρείες Ruentex στην Ταϊβάν και δραστηριοποιείται σε κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, ακίνητα, ιατρική και εκπαιδευτική βιομηχανία.και ελεγχει επίσης την Nan Shan Life Insurance, μια ασφαλιστική εταιρεία με έσοδα 581 δισεκατομμυρίων NT$ (20,9 δισεκατομμύρια δολάρια) το 2020.

Ο ομιλος RUENTEX επενδύει στην Ταϊβάν και την Κίνα και η Ruentex είναι πιο γνωστή για τις κατασκευαστικές επενδύσεις της, καθώς και για τα παντοπωλεία, την αλυσίδα λιανικής RT Mart .

Στην Ταϊβάν και την Κίνα, αναγνωρίζεται ως υποστηρικτής της επιχειρηματικότητας και των startups. Το 2014, ο Yin ονομάστηκε ένας από τους βασικούς επενδυτές στην Gogoro , μια startup ηλεκτρικών σκούτερ στην Ταϊβάν. [

Ο Γιν έχει δηλώσει ότι σχεδιάζει να δωρίσει το 95% της καθαρής περιουσίας του σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, ειδικά σε εκείνες που σχετίζονται με την επιστήμη, τις τέχνες, το δίκαιο και την πολιτική.

Ο Γιν ίδρυσε το Βραβείο Τανγκ τον Δεκέμβριο του 2012, χρηματοδοτούμενο από 100 εκατομμύρια δολάρια από το δικό του κεφάλαιο. Το βραβείο διαφημίζεται ως το ασιατικό ισοδύναμο του βραβείου Νόμπελ . Η αποστολή του βραβείου είναι να προωθήσει την έρευνα που είναι επωφελής για τον κόσμο και την ανθρωπότητα, να προωθήσει τον κινεζικό πολιτισμό και να κάνει τον κόσμο καλύτερο. Το βραβείο πληρώνει το ισοδύναμο των 1,7 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ σε κατηγορίες βιώσιμης ανάπτυξης, βιοφαρμακευτικής επιστήμης, σινολογίας και κράτους δικαίου.

ΠΗΓΗ Wikipedia – yachtharbour
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΜΑΚΗΣ ΛΕΚΑΤΣΑΣ

Φωτογραφίες Σταυρος Δελαπόρτας

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις