Τελευταία ημέρα της αντιπυρικής περιόδου σήμερα 31/10, και λίγο μετά τις 8 το πρωί απογειώθηκαν τα δυο (2) πυροσβεστικά αεροσκάφη PZL M.18 DROMADER της 359 ΜΑΕΥΔΥ ύστερα από 5 μήνες παραμονής στο Αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς , όπου καθημερινά επιτηρούσαν και φύλασσαν τις ζωές μας, το φυσικό πλούτο και τις περιουσίες στην Κεφαλονιά την ΙΘάκη και τη Ζάκυνθο.

Προορισμός τους το Στρατιωτικό Αεροδρόμιο της Δεκελείας όπου θα προσγειωθούν μετά από 1:45 λεπτά πτήσης , εκεί είναι και η βάση τους για την ετήσια συντήρηση τους .

Η 359 Μοίρα Αεροπορικής Εξυπηρέτησης Δημοσίων Υπηρεσιών (ΜΑΕΔΥ) έχει ως αποστολή τη διατήρηση υψηλού βαθμού ετοιμότητας και αποτελεσματικότητας ώστε να καλύψει τις απαιτήσεις των δημοσίων υπηρεσιών σε αποστολές: Αεροπυρόσβεσης , Αεροψεκασμού και Αερολίπανσης.

Από τον Αύγουστο του 1970 μετασταθμεύει στο Αεροδρόμιο, της Δεκέλειας όπου βρίσκεται από τότε η έδρα της.

Το Kefaloniapress εκ μέρους των Αναγνωστών του ευχαριστούμε από τις καρδιές μας για όλα όσα προσέφεραν και το φετινό καλοκαίρι στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και των περιουσιών των πολιτών . Τους ευχόμαστε ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ με ΥΓΕΙΑ για τους ίδιους και τις οικογένειές τους .

Η Κεφαλλονιά , η Ιθάκη και η Ζάκυνθο σας αποχαιρετάει με ευγνωμοσύνη. Εις το ΕΠΑΝΕΙΔΕΙΝ το 2023!

ΜΑΚΗΣ ΛΕΚΑΤΣΑΣ

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις