4o Νηπιαγωγείο Αργοστολίου: Αποχαιρετίσαμε το Νοέμβρη με μια ευχάριστη έκπληξη…

458

Ο Νοέμβριος θεωρείται  ο μήνας της ελιάς γιατί  είναι συνδεδεμένος με την συγκομιδή της και την παραγωγή του ελαιόλαδου. Στη βόλτα μας στην περιοχή της Λειβαθώς βρεθήκαμε μπροστά σε μια ευχάριστη έκπληξη.

Στο ελαιοτριβείο του Διονύση Γαρμπή και της Μαρίας Γαλιατσάτου στα Σπαρτιά με χαρά αντικρίσαμε παιδάκια νηπιαγωγείου γεμάτα όρεξη να δουν και να ακούσουν.

Άκουσαν με προσοχή όλα τα λεγόμενα από τους υπεύθυνους του ελαιοτριβείου ενώ  παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την διαδικασία παραγωγής  ελαιόλαδου

“Ξεφόρτωσέ την την ελιά να σε φορτώσει λάδι”. Αυτό μας είπαν τα παιδάκια του 4ου Νηπιαγωγείου Αργοστολίου. Μικροί αγρότες εν δράσει στο λιομάζωμα.

Έφτασε και η ώρα της απόλαυσης. Ψωμί, λάδι και ρίγανη. Και εμείς δεν χορταίναμε να τα κοιτάμε .

Είδαν, άκουσαν, έπιασαν γεύτηκαν, μύρισαν.

Με την συνοδεία των δασκάλων επισκέφτηκαν και το παραδοσιακό ελαιοτριβείο με τις μυλόπετρες του κ. Μαρινάκη Βαγγέλη στα Φαρακλάτα. Οι μικροί μαθητές εντοπίζουν διάφορες και ομοιότητες ανάμεσα στο σύγχρονο και παραδοσιακό τρόπο παραγωγής.

Στο τέλος ευχαρίστησαν τους φιλόξενους και πρόθυμους κυρίους για την υπέροχη ξενάγηση και τους δώρισαν αναμνηστικές κάρτες που είχαν φτιάξει τα ίδια.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις