ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΑΚΗΣ ΛΕΚΑΤΣΑΣ 

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν το Σάββατο   στα τοπικά μέσα   μαζικής ενημέρωσης  η πρόεδρος και  μέλη του ΔΣ της Ένωσης Α.μεΑ. « ΥΠΕΡΙΩΝ» στο  δημοτικό θέατρο ‘ Ο ΚΕΦΑΛΟΣ ‘.

Στο πάνελ ήταν η πρόεδρος κα. Σοφία Μαρόπουλου , η αντιπρόεδρος κα. Διαμαντινα Σταθάτου , η γενική γραμματέας και ταμίας  η κα. Βούλα Κοντογιαννατου , και τα μέλη του ΔΣ κ. Σταύρος Λυκούδης , κ. .Αριστείδης Αντωνάτος , και η κα. Μαρίνα Βαλσάμου .

Την συνέντευξη τύπου παρακολούθησαν επίσης ο περιφερειακός σύμβουλος επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ και πρώην Περιφερειάρχης Ιόνιων Νήσων κ. Θόδωρος Γαλιατσάτος και ο σύμβουλος κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Αργοστολίου κ. Αντώνης Λουβερδής.

Η συνέντευξη τύπου ξεκίνησε με την τοποθέτηση της προέδρου της Ένωσης Α.μεΑ. “ΥΠΕΡΙΩΝ ”  κας Σοφία Μαρόπουλου η οποία μίλησε για την πολύ δύσκολη θέση που έχουν περιέλθει οι δυο δομές της  Ένωσης :  το Κεντρο  ημερήσιας διημέρευσης ατόμων με αναπηρία  που φιλοξενεί 16 άτομα  και της  στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης που φιλοξενεί 5 ενοίκους που αδυνατούν να παραμείνουν στο οικογενειακό τους περιβάλλον .

ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η πρόεδρος  μίλησε για το μεγάλο πρόβλημα της μη  χρηματοδότησης από το περιφερειακό ταμείο της διαχειριστικής αρχής  της  Περιφέρειας που μέσω του ΕΣΠΑ χρηματοδοτεί  το μισθολογικό κόστος και τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζόμενων στις δυο δομές με  πληρωμές που γίνονται τμηματικά ανα τρίμηνο .

Το πρόβλημα που υπάρχει αυτή τη στιγμή  με την μη καταβολή των δυο τριμήνων δόσεων  της μισθοδοσίας ,των εργαζόμενων θα μας φέρει στη δυσάρεστη θέση την επόμενη Πέμπτη να διακόψουμε τη λειτουργία των δυο δομών ,με ότι συνεπάγεται αυτό για τους Ωφελούμενους του «ΥΠΕΡΙΩΝΑ».Η πολιτεία  αντί  να μας στηρίζει είναι εχθρική μαζί μας, οι υπηρεσιακοί παράγοντες της περιφέρειας κωλυσιεργούν  την  χρηματοδότηση του νέου έργου της  υποστηριζόμενης διαβίωσης που ολοκληρώσαμε τον Ιούνιο του 2022 , ανάφερε η κα Μαροπούλου.

Το μέλος του ΔΣ της Ένωσης Α.μεΑ. « ΥΠΕΡΙΩΝ»  κ. Σταύρος Λυκούδης  μίλησε επίσης για την μεγάλη καθυστέρηση που υπάρχει  από τον Ιούνιο  μέχρι σήμερα. στην  χρηματοδότηση της μισθοδοσίας , και  παρά τις συνεχείς οχλήσεις και επικοινωνία   στις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας ακόμα δεν έχει προχωρήσει τίποτα .  Με δικά μας έξοδα πληρώνουμε την μισθοδοσία και τις ασφαλιστικές εισφορές μέχρι τώρα συνέχισε ο κ. Λυκούδης .  Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι , έχουμε φτάσει σε οικονομικό αδιέξοδο  , βλέπουμε ένα τοίχος  μπροστά μας , και το πιθανό κλείσιμο των δομών δεν είναι μια απειλή, μας αναγκάζουν να το κάνουμε.

Το μέλος του ΔΣ της Ένωσης «ΥΠΕΡΙΩΝΑ» κα Μαρίνα Βαλσάμου μίλησε για την αδιαφορία των υπηρεσιακών παραγόντων . Είναι κρίμα να κλείσει αυτή η όμορφη  «φωλιά» αυτό το σπίτι που φιλοξενεί  Α.μεΑ. που με τόσο κόπο  και  ιδρώτα χτίστηκε , επεσήμανε.

Περιμέναμε να ακούσουμε ευχάριστα πράγματα από τον ΥΠΕΡΙΩΝΑ σήμερα αλλά η πραγματικότητα μας προσγείωσε. Ένας φορέας με τόσο αξιόλογη δράση, με τόσο μεγάλο κοινωνικό έργο , κινδυνεύει να κλείσει γιατί κάποιοι υπηρεσιακοί παράγοντες έχουν θέσει άλλες προτεραιότητες! Και να πεις ότι δεν υπάρχουν λεφτά στο ΕΣΠΑ!! Αν αυτό τελικά συμβεί θα είναι μια μεγάλη ντροπή πρώτα για τους πολιτικούς όλων των βαθμίδων του Νομού μας και μετά για εκείνους τους «υπηρεσιακούς παράγοντες» που δεν βλέπουν, δεν ακούν , δεν αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει εκεί έξω στην κοινωνία.

√ Ακούστε τη συζήτηση :

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις