Αυτή είναι η βέρα Κεφαλλονίτικη ποικιλία τσ’ αγκινάρας. Βρίσκεται παντού στα χωράφια είτε καλλιεργημένη είτε “άγρια”.. Είναι γλυκιά στη γεύση με μεγάλη “καρδιά”.. Μαγερεύεται στα Κεφαλλονίτικα νοικοκυριά με λαδάκι και λεμόνι, αρωματίζεται με άγριο μάραθο που συνήθως φυτρώνει δίπλα της, φρέσκο κρεμμυδάκι και φρέσκο σκόρδο. Συνοδεύεται με κουκιά ή μπιζέλια. Η νόνα μου η Πελαγία τη νοστίμιζε με κουσέρβα ντομάτα.
Οι αγκινάρες τσι φωτογραφίες είναι Ρισιάνικες, ανήκουνε στην ιδιοκτησία του Παύλου Σκλαβούνου..
Εμείς .. φάτε μάτια αγκινάρες!!