ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΙΚΟΝΕΣ :ΜΑΚΗΣ ΛΕΚΑΤΣΑΣ

Η θαλαμηγός Race του Piero Lardi Ferrari γιου του θρύλου της αυτοκίνησης Enzo Ferrari για ακόμη μια χρονιά επισκέπτεται το Αργοστόλι.

Ο Piero Lardi Ferrari είναι Ιταλός δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας και αθλητική προσωπικότητα . Είναι ο δεύτερος και μοναδικός εν ζωή γιος του Enzo Ferrari και ιδιοκτήτης κατά 10,23% της αυτοκινητοβιομηχανίας Ferrari, της οποίας είναι ο αντιπρόεδρος. Κατέχει επίσης και το 13,2% του Ομίλου Ferretti που κατασκευάζει πολυτέλεις θαλαμηγούς .

Piero Lardi Ferrari

Μετά τον θάνατο του Ντίνο, ο Έντσο έκανε τον Πιέρο έναν από τους κύριους κληρονόμους του, δίνοντάς του μερίδιο 10% στην εταιρεία Ferrari.

Ο Έντσο είχε γνωρίσει τη Λίνα Λάρντι στα τέλη της δεκαετίας του 1930, όταν εργαζόταν στην Carrozzerie Orlandi, μια εταιρεία κατασκευής αμαξωμάτων στη Μόντενα. Οι δυό τους ξεκίνησαν μια ρομαντική σχέση αμέσως μετά. Ο γιος τους, Piero, γεννήθηκε στις 22 Μαΐου του 1945 και ο Enzo και η Lina συνέχισαν τη σχέση τους μέχρι το θάνατο της Ferrari το 1988.

Καθώς το διαζύγιο ήταν παράνομο στην Ιταλία μέχρι το 1975, ο Piero δεν μπορούσε να αναγνωριστεί ως μέλος της οικογένειας της Ferrari μέχρι τον θάνατο της εν διαστάσει συζύγου του Enzo, Laura, στις 27 Φεβρουαρίου 1978.

Το 1990, άλλαξε νομικά το όνομά του από Piero Lardi Ferrari σε Piero Ferrari.

Ο Piero Ferrari μεγάλωσε στη Μόντενα. Έγινε παθιασμένος με τη μηχανική κάνοντας παρέα σε ένα συνεργείο ποδηλάτων κοντά στο σπίτι της μητέρας του.Το 1964 απέκτησε απολυτήριο γυμνασίου στο μάθημα μηχανικής του Τεχνικού Ινστιτούτου Fermo Corni στη Μόντενα,

Το 1969 ο Piero Ferrari άρχισε να εργάζεται ανεπίσημα για την οικογενειακή εταιρεία ως μεταφραστής αγγλικών για τον πατέρα του.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1970 προσλήφθηκε επίσημα ως τεχνικός επόπτης, με καθήκον να καταγράφει, να περιγράφει και να αρχειοθετεί ελαττωματικά ή αναποτελεσματικά εξαρτήματα αυτοκινήτου. Μία από τις πρώτες δουλειές του ήταν να μεταφέρει τα σχέδια και τα μέρη του 196 Dino στο τμήμα GT, λειτουργώντας ως γέφυρα μεταξύ του αυτοκινήτου δρόμου και του αγωνιστικού τμήματος. Με αυτόν τον τρόπο, κέρδισε σημαντική εμπειρία σχετικά με τη λειτουργική δυναμική του εργοστασίου

Το 1974 μεταφέρθηκε στην ομάδα της Formula 1, όπου εργάστηκε ως συνδιοργανωτής, βοηθώντας τους αθλητικούς διευθυντές Luca Cordero di Montezemolo και Daniele Audetto. και στα μέσα της δεκαετίας του 1980 έγινε επόπτης της παραγωγής αυτοκινήτων δρόμου, όπου βοήθησε στην ανάπτυξη ιδεών για τις χαμηλού όγκου Ferrari F40, Ferrari F50 και LaFerrari.

Το 1988, όταν πέθανε ο Enzo Ferrari, ο Piero ήταν ο μοναδικός κληρονόμος της οικογένειας Ferrari και κληρονόμησε το μερίδιο 10% του πατέρα του στην εταιρεία και την ιδιοκτησία του Fiorano Circuit. Το 1989 διορίστηκε αντιπρόεδρος από τον τότε πρόεδρο της Ferrari, Vittorio Ghidella.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις