13.45 μμ Οι πρόσφυγες αναχώρησαν το μεσημέρι απο το Πόρο με κατεύθυνση την Αθήνα. Το σκάφος έχει κατασχεθεί απο το Λιμεναρχείο ενω δεν υπάρχουν ακόμα επίσημες πληροφορίες για συλλήψεις διακινητών.

Αρχική ενημέρωση 13/3/07.15 πμ

29 πρόσφυγες (14 άνδρες, 5 γυναίκες, 10 παιδιά ), ναυάγησαν χθες Παρασκευή βράδυ στη παραλία Μέγα Λάκκου της Παλικής, λόγω μηχανικής βλάβης της βάρκας που τους μετέφερε. (η φωτογραφία είναι αρχείου).

Κάτοικοι της περιοχής τους πρόσφεραν αμέσως φροντίδα στα σπίτια τους μέχρι να φθάσουν οι αρμόδιες αρχές.  Ολοι οι πρόσφυγες επιβιβάστηκαν σε λεωφορείο και συνοδευόμενοι από τον αντιδήμαρχο Παλικής κ. Κατσιβέλη οδηγήθηκαν στο Νοσοκομείο.

Στη συνέχεια με τη φροντίδα της Περιφέρειας και τη παρουσία του Δ/ντη Πολιτικής Προστασίας Βαγγέλη Ανδρεάτου, μεταφέρθηκαν για να ξεκουραστούν στο Οικοτροφείο της Λάσσης.  Οπως μας διαβεβαίωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγής Δρακουλόγκωνας εντός της ημέρας θα αναχωρήσουν για Αθήνα μέσω Πόρου.

√ Οι φωτογραφίες ειναι του Σπύρου Σακαλή απο το χώρο φιλοξενίας στη Λάσση

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σχόλιο

  1. […] Κατασχέθηκε από το Λιμεναρχείο Κεφαλονιάς το σκάφος (φωτο) που μετέφερε τους 29 οικονομικούς μετανάστες που προσάραξαν τη Παρασκευή το βράδυ στις ακτές της Παλικής (παραλία Ξι). (Διαβασε εδω το σχετικό ρεπορταζ) […]

Comments are closed.