ΔΡΑΚΟΥΛΟΓΚΩΝΑΣ : Δεν τίθεται θέμα εκκένωσης του χωριού – Επτά εστίες – Δαιμονισμένος αέρας

2284

23.00 mm Εν τω μεταξύ στο Inbox του kefalonia press εφθασε μήνυμα απο τον Μετεωρολόγο κ. Τσατραφύλια:Πολύ δύσκολο θα είναι το έργο των πυροσβεστών στη φωτια που έχει ξεσπάσει στο νησί τις επόμενες ώρες αφού αδιάκοπα θα πνέουν Βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως εως 10 μποφόρ.Θέλει πολύ μεγάλη προσοχή γιατί τα εδάφη ακόμα είναι πολύ ζεστά και η εξάπλωση της πυρκαγιάς μπορει να είναι ραγδαία.

22.30 μμ Σε συνομιλία μας με τον Αντιπεριφερειάρχη Παναγή Δρακουλόγκωνα μας ενημέρωσε ότι : H Αστυνομία έδωσε εντολή και απομακρύνθηκαν απο το χωριό όλα τα αυτοκίνητα . Εκκενώθηκαν μερικά σπίτια που ηταν πολύ κοντά στις φλόγες για λόγους προστασίας. Δεν τίθεται θέμα εκκένωσης του χωριού. Η νυχτα θα είναι πολύ δύσκολη. Ολοι οι κάτοικοι ειναι πολύ καλά στην υγεία τους δεν έχει κινδυνέψει κανείς και δεν έχουν δημιουργηθεί αναπνευστικά προβλήματα.

Υπενθυμίζουμε ότι στα Ζόλα αυτή τη στιγμη βρίσκεται το σύνολο σχεδόν των Πυροσβεστικών και Εθελοντικών Δυνάμεων απο ολο το νησί, μεγάλη δύναμη της αστυνομίας με τον ίδιο τον διοικητή παρόν , ο Βαγγέλης Ανδρεάτος επικεφαλής της πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας . Απο πολιτικούς ο δημαρχος Αλεξανδρος Παρίσης, ο Α/Π Παναγής Δρακουλόγκωνας , ο ΔΣ Αγγελος Κωνσταντάκης και ίσως άλλοι που δεν βλέπουμε.

Σε λίγο περισσότερες φωτογραφίες

Φωτογραφίες και video από Kefalonias.gr

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σχόλιο

  1. Αν έχουν τα κότσια οι αρχές να απαγορεύσουν καθολικά την είσοδο για κάθε χρήση για δέκα χρόνια σε ολόκληρη την περιοχή που προκλήθηκαν οι φωτιές. ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ ΝΥΧΘΗΜΕΡΟΝ.

Comments are closed.