Έντονη αντίδραση της Ένωσης Αστυνομικών για το σχέδιο «εμφανούς Αστυνόμευσης» και στην Κεφαλονιά.

Μια κατεπείγουσα εντολή του Αρχηγού της ΕΛΑΣ προς όλες τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της Ελλάδας για το πρόγραμμα «εμφανούς αστυνόμευσης» . Στην απλή γλώσσα αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αυξηθούν οι πεζές περιπολίες Αστυνομικών που θα κάνουν ειδικούς ελέγχους για παραβάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι πόλεις πχ και το Αργοστόλι θα χωριστούν σε ζώνες στις οποίες θα πρέπει να κινείται τουλάχιστον ένα περιπολικό το 24ωρο. Ο στόχος είναι αυτές οι περιπολίες θα καλύψουν ακόμα και το πιο μικρό χωριό ώστε οι κάτοικοι να αισθάνονται ασφαλείς.

Από τις πρώτες αντιδράσεις στελεχών της Ενωσης Αστυνομικών Κεφαλονιάς και Ιθάκης αντιλαμβανόμαστε ότι αυτό το σχέδιο στην Κεφαλονιά μάλλον θεωρείται ανέφικτο. Και τούτο λόγω της έλλειψης προσωπικού και πιθανόν και οχημάτων. Δεδομένης μάλιστα της γεωγραφίας της Κεφαλονιάς είναι σχεδόν αδύνατον να καλυφθούν όχι τα χωριά αλλά ούτε και οι πόλεις πχ Αργοστόλι, Ληξούρι.

Από τα social media έχουν καταγραφεί οι πρώτες αντιδράσεις, αναμένονται τις επόμενες ώρες και οι επίσημες ανακοινώσεις και δράσεις της Ενωσης Αστυνομικών Κεφαλονιάς και Ιθάκης.

Φωτο: ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Κεφαλονιάς – Ιθάκης κ. Κώστας Γρηγορόπουλος.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις