ΕΠΕΙΓΟΝ !! Πλοίο με 80 πρόσφυγες προσεγγίζει την Κεφαλονιά! Nέα δεδομένα για τη “φιλοξενία” τους!!

1694

 

Από ώρα σε ώρα φθάνει στην Κεφαλονιά πλοίο με περίπου 80 επιβάτες πρόσφυγες – μετανάστες , προερχόμενοι μάλλον από Πελοπόννησο.

Η θέση του στις 19.20 μμ

Επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με τον Αντιπεριφερειάρχη Παναγή Δρακουλόγκωνα και πραγματικά ανησυχήσαμε με τα όσα δήλωσε.

Μας είπε λοιπόν, ρητά και κατηγορηματικά:

 H Περιφέρεια Ιονίων Νήσων δεν πρόκειται να εμπλακεί σε ζητήματα που δεν άπτονται των στενών αρμοδιοτήτων της. Θα εμπλακούμε περαιτέρω στη φιλοξενία των συνανθρώπων μας αν λάβουμε επίσημο έγγραφο από την Ελληνική Αστυνομία το οποίο θα μας διαβεβαιώνει ότι η φιλοξενία αυτών των ανθρώπων θα γίνει όπως και στα προηγούμενα περιστατικά από 24 έως το ανώτερο 36 ώρες. Σε αντίθετη περίπτωση δεν μπορούμε να είμαστε  συνυπεύθυνοι στην κράτηση προσφύγων – μεταναστών , στο νησί μας.

Οσο αφορά το συγκεκριμένο περιστατικό από τη στιγμή που ενημερωθήκαμε , νωρίς το μεσημέρι σήμερα, ΔΗΛΩΣΑΜΕ αρμοδίως την αδυναμία μας (σε κάθε περίπτωση πέρα των αρμοδιοτήτων μας) να φιλοξενήσουμε επι μακρόν πρόσφυγες – μετανάστες και ζητήσαμε να μην κατευθυνθούν προς την Κεφαλονιά αλλά να επιστρέψουν στην Πελοπόννησο από όπου μάλλον είχαν αποπλεύσει»..

Αυτά που λέει ο Αντιπεριφερειάρχης απλά σημαίνουν ότι ασκούνται στη Περιφέρεια αφόρητες πιέσεις από τους ανωτέρω να κρατηθούν στο νησί μας για αόριστο χρονικό διάστημα αυτοί οι άνθρωποι, δηλαδή εως να βρεθεί χώρος σε hot post.

Που θα μείνουν? Οπου μείνουν θα είναι σε κράτηση, θα φρουρούνται. Με ποιους Αστυνομικούς??

Μάλλον αρχίζουν τα δύσκολα….

Οι φωτογραφίες είναι απο το facebook του Μιχάλη Μεσολωρά, ο οποίος κλήθηκε απο το Λιμεναρχείο προς βοήθεια.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σχόλιο

  1. Πολυ σωστος ο κυριος
    Δρακουλογκωνας
    Δεν ειμαστε Ασυλο εδω
    Να φυγουν

Comments are closed.