Στα αποδυτήρια του Γηπέδου Αργοστολίου ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΕΡΓΩΤΗΣ θα κρατηθούν οι 81 πρόσφυγες

Ανησυχητική τροπή παίρνει το θέμα της φιλοξενίας, για την ακρίβεια, ΚΡΑΤΗΣΗΣ των 81 προσφύγων μεταναστών που έφτασαν χθες αργά το βράδυ στο νησί μας.

Και λέμε ανησυχητική τροπή γιατί μετά και από σημερινές συζητήσεις  διαπιστώνουμε ότι οι χθεσινοί φόβοι του Αντιπεριφερειάρχη Παναγή Δρακουλόγκωνα για πολυήμερη κράτησή τους στο νησί, ίσως βγει αληθινή.

Το λάθος σε αυτό το συμβάν είναι ότι η Κεντρική Εξουσία αρνήθηκε να κατανοήσει το αίτημα των δικών μας τοπικών αρχών κυρίως του Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειάρχη ότι το σκάφος έπρεπε να ρυμουλκηθεί προς  Κυλλήνη και όχι στην Κεφαλονιά.  Η Κεφαλονιά όπως και όλα τα νησιά του Ιονίου δεν έχουν υποδομές για μαζικά «κρατητήρια».

Άλλο , επιμένει ο Παναγής Δρακουλόγκωνας, θα ήταν να ναυαγήσουν στις ακτές της Κεφαλονιάς και άλλο να τους ρυμουλκήσουν εδώ τόσα μίλια ! Ήταν στην ευχέρεια των Κεντρικών Υπηρεσιών να τους ρυμουλκήσουν 8 μίλια πιο πέρα.

Οι 81 πρόσφυγες μεταφέρονται σήμερα στο Γήπεδο Αργοστολίου σε συνθήκες κράτησης που σημαίνει ότι θα φρουρούνται από Αστυνομικούς σε 24ωρη βάση.. Που θα βρεθούν τόσοι Αστυνομικοί ?

Εν πάσει περιπτώσει όσο αφορά το θέμα της υποδοχής – κράτησης προσφύγων στο νησί μας, παρακολουθούμε να υλοποιούνται νέα σχέδια που κινδυνεύουν να δημιουργήσουν στην Κεφαλονιά hot spot με απρόβλεπτες συνέπειες.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις