Σύμφωνα με πληροφορίες και στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο(ΤΕΙ Αργοστολίου) απεστάλη φάκελος με ύποπτη σκόνη. O φάκελος απεστάλη στο διοικητήριο του ΤΕΙ στο Αργοστόλι και όχι στο συγκρότημα των αιθουσών στον Κούταβο.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αντιπεριφερειάρχη Παναγή Δρακουλόγκωνα μας επιβεβαίωσε το συμβάν και μας ενημέρωσε ότι

  • Δυστυχώς δύο υπάλληλοι του Πανεπιστημίου άνοιξαν το φάκελο και ως εκ τούτου για προληπτικούς λόγους  είναι σε καραντίνα μέσα στο κτίριο της διοίκησης.
  • Στην Κεφαλονιά δεν υπάρχουν στολές για τέτοιες περιστάσεις ευτυχώς ,μετά απο έρευνα στις υπηρεσίες, το Αεροδρόμιο έχει δυο στολές ασφάλειας τις οποίες θα φορέσουν δυο Πυροσβέστες για να μπουν εντός του κτιρίου.
  • Το ειδικό κλιμάκιο της ΕΜΑΚ μπορει να μην έρθει τελικά λόγω απαγορευτικού.

Στο Αργοστόλι αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη κινητοποίηση της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, του Α/Π Παναγή Δρακουλόγκωνα, της Ασφάλειας, της Πυροσβεστικής και άλλων αρμόδιων υπηρεσιών.

Η ενημερώσή σας θα ειναι συνεχής…

Οι φωτογραφίες ειναι του Σπύρου Σακαλή

Τι συνέβη στα άλλα Πανεπιστήμια

Το πανεπιστήμιο Αιγαίου δεν ήταν ο μοναδικός παραλήπτης με τον ύποπτο φάκελο και σήμανε νέος συναγερμός στην ελληνική αστυνομία

Επί ποδός είναι η ελληνική αστυνομία από τον εντοπισμό νέων φακέλων με ύποπτη σκόνη σε Βόλο, Κέρκυρα, Κρήτη, Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου και πρώην σχολή ΣΕΛΕΤΕ στο Μαρούσι.

 

 

Ειδικότερα, φάκελος «ύποπτης τοξικότητας» εντοπίστηκε λίγο μετά τις 11.00 το πρωί στο ταχυδρομείο Κέρκυρας. Η περιοχή έχει αποκλειστεί εσωτερικά στο χώρο του ταχυδρομείου, αλλά και εξωτερικά στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, όσοι βρίσκονταν μέσα στο ταχυδρομείο, αναμένεται να μεταφερθούν σε ασφαλή χώρο αντιμετώπισης κινδύνου (καραντίνα), σύμφωνα με το Σχέδιο Αντιμετώπισης Χημικών Βιολογικών, Ραδιενεργών και Πυρηνικών Απειλών, που τέθηκε σε ισχύ, ενώ ο φάκελος «ύποπτης τοξικότητας», που δεν έχει ανοιχτεί ακόμη, φέρεται να έχει αποσταλεί από την Ινδία με παραλήπτη το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Τον ύποπτο «φάκελο» αναμένεται να μεταφέρει ειδική ομάδα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας, που είναι εφοδιασμένη με ειδικές στολές, σε ασφαλή χώρο.

Επίσης, φάκελοι με ύποπτη σκόνη έχουν σταλεί και στο πανεπιστήμιο Κρήτης, πανεπιστήμιο Βόλου και στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου. Ο πρύτανης του πανεπιστημίου Βόλου επικοινώνησε με την αστυνομία και ενημέρωσε ότι έχει σταλεί κι εκεί ένας φάκελος από Ινδία.

Ο πρύτανης στο Πολυτεχνείο Κρήτης παρέλαβε τον φάκελο χθες βράδυ τον άνοιξε και όταν είδε ότι περιείχε φυλλάδια με το Ισλάμ το πέταξε. Ωστόσο, σήμερα που ενημερώθηκε για τους υπόλοιπους φακέλους επικοινώνησε με την αστυνομία.

Στο πανεπιστήμιο Αιγαίου ο πρώτος φάκελος

Στο μεταξύ, πολλά ερωτηματικά καλύπτουν την περίεργη υπόθεση του ύποπτου φακέλου με σκόνη που έφτασε το μεσημέρι της Τετάρτης σε κτίριο του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Κλιμάκιο 14 ατόμων της 1ης ΕΜΑΚ ειδικευμένοι για την αντιμετώπιση ραδιοβιοχημικών απειλών, έφτασε με C-130 στη Λέσβο το βράδυ της Τετάρτης, όπως και κλιμάκιο του Δημόκριτου για την ασφαλή περισυλλογή του αντικειμένου και μεταφορά του στο Γενικό Χημείο του Κράτους για τις απαραίτητες χημικές αναλύσεις ανάδειξης της σύστασης της ουσίας.

Το κλιμάκιο, μαζί με τους ειδικούς του «Δημόκριτου», θα παραλάβουν τον φάκελο με άγνωστο περιεχόμενο που εστάλη στο γραφείο του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη. Ακόμη, θα ελεγχθούν οι χώροι του ιδρύματος, η λειτουργία του οποίου με απόφαση των πρυτανικών αρχών έχει ανασταλεί επ’ αόριστον.

Σε δεύτερο στάδιο οι διωκτικές αρχές θα ερευνήσουν την ύπαρξη του… Ινδού αποστολέα, που αναγράφεται χειρόγραφα εξωτερικά του φακέλου, ο οποίος στη συνέχεια θα μεταφερθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προς αναζήτηση τυχόν αποτυπωμάτων ή γενετικού υλικού του αποστολέα. Για την υπόθεση έχουν ενημερωθεί η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, που παρακολουθούν, προς το παρόν διακριτικά, την εξέλιξή της.

«Η νίκη θα είναι του Ισλάμ χωρίς τους μουσουλμάνους»

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, τα φυλλάδια του φακέλου με την ύποπτη σκόνη έγραφαν στην αγγλική γλώσσα «Η νίκη θα είναι του Ισλάμ χωρίς τους μουσουλμάνους».Ο φάκελος με τα φυλλάδια και την σκόνη άγνωστης χημικής σύστασης είχε Ινδό αποστολέα και αποδέκτη την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Ο χώρος του Πανεπιστημίου, που εντοπίστηκε ο φάκελος έχει αποκλειστεί, προκειμένου να συλλεχθούν τα απαραίτητα στοιχεία.

Υπενθυμίζεται ότι κάποιοι από τους εργαζομένους που ήρθαν σε επαφή με τον φάκελο, που γράφει πως η προέλευσή του είναι η «Ινδία», παραπονέθηκαν για ερεθισμό του βλεννογόνου της μύτης και του στόματος, ενώ πέντε εργαζόμενοι, ο νομικός σύμβουλος του Πανεπιστημίου, καθώς και ο αστυνομικός που έπιασε τον φάκελο, έχουν εισαχθεί στο νοσοκομείο και είναι καλά στην υγεία τους. Όπως αναφέρουν ιατρικές πηγές, τα συμπτώματα έχουν υποχωρήσει εντελώς.

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σχόλιο

Comments are closed.