ΡΕΠΟΡΤΑΖ  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ :ΜΑΚΗΣ ΛΕΚΑΤΣΑΣ 

Προσγειώθηκαν λίγο πριν απο τις 10 το πρωί σήμερα  Τετάρτη 24 Μαΐου  , στο αεροδρόμιο της Κεφαλλονιάς τα δυο πυροσβεστικά αεροσκάφη PZL της 359 Μοιρα Αεροπορικής εξυπηρέτησης Δημοσίων Υπηρεσιών. ( ΜΑΕΔΥ ) προερχόμενα από τη βάση τους στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Δεκελείας όπου την χειμερινή περίοδο πραγματοποιείται η τεχνική τους συντήρηση .

Η 359 Μοίρα Αεροπορικής Εξυπηρέτησης Δημοσίων Υπηρεσιών (ΜΑΕΔΥ) έχει ως αποστολή τη διατήρηση υψηλού βαθμού ετοιμότητας και αποτελεσματικότητας ώστε να καλύψει τις απαιτήσεις των δημοσίων υπηρεσιών σε αποστολές: Αεροπυρόσβεσης , Αεροψεκασμού και Αερολίπανσης.

Από τον Αύγουστο του 1970 μετασταθμεύει στο Αεροδρόμιο, της Δεκέλειας όπου βρίσκεται από τότε η έδρα της.

Η πτήση τους από το στρατιωτικό αεροδρόμιο τγς Δεκελειας διήρκησε περίπου 1.45 λεπτά και τα αεροσκάφη από αύριο στις 6 το πρωί θα είναι επιχειρησιακά έτοιμα να επέμβουν σε τυχόν περιαστικό εκδήλωσης πυρκαγιάς στην Κεφαλονια .

Το κλιμάκιο της 359 ΜΑΕΔΥ θα παραμείνει στο αεροδρόμιο της Κεφαλλονιας για όλη την αντιπυρική περίοδο .

Είναι οι φύλακες άγγελοι της Κεφαλλονιάς και της ΙΘακης και έχουν διαφυλάξει και προστατεύσει το φυσικό πλούτο του νησιού μας και τις περιουσίες των πολιτών αμέτρητες φορες αντιμετωπιζοντας δυσκολες καταστάσεις , με τους πιλότους του κλιμακίου να δείχνουν επαγγελματισμό κσι αποφασιστικότητα σε περιστατικά πυρκαγιών.

Εκ μέρους των Αναγνωστών μας καλωσορίζουμε τους πιλότους , τους μηχανικούς και όλο το προσωπικό της βάσης και τους ευχόμαστε ΚΑΛΗ και ΑΚΑΠΝΗ σεζόν!

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις