Με απόλυτη επιτυχία η άσκηση διάσωσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κεφαλονιάς (pics & vid)

345

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η προγραμματισμένη από την ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΉ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ  άσκηση ετοιμότητας αντιμετώπισης συνεπειών σεισμού με την κωδική ονομασία «ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2024».

Στην άσκηση έλαβαν μέρος 5 πυροσβεστικά οχήματα και περισσότεροι από 20 άνδρες υπό τις εντολές του Διοικητή της Υπηρεσίας Πύραρχου Μιλτιάδη Γεωρ. Καραγεωργιάδη. Πρόκειται για την πρώτη άσκηση που διοργάνωσε στο νησί μας αφού πρόσφατα ανέλαβε την διοίκηση της Υπηρεσίας.

Η άσκηση διεξάχθηκε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αργοστολίου με τη συμμετοχή και του 1ου αφού βρίσκονται στην ίδια αυλή.

Το σενάριο της άσκησης ήταν : Πρόκληση φωτιάς στον λέβητα του σχολείου μετά από σεισμό και διάσωση δυο ατόμων. Το ένα από τον 1ο όροφο το άλλο από την ταράτσα.  Η άσκηση ήταν πολύπλοκη καθώς περιλάμβανε δυο τύπους διάσωσης και διήρκησε αρκετά αλλά μέσα στον προβλεπόμενο χρόνο.

H διάσωση από την ταράτσα του σχολείου.

Η διάσωση απο τον 1ο όροφο

Όπως μας είπε στις δηλώσεις του ο Διοικητής δεν είχε προηγηθεί προετοιμασία γιατί ήθελαν να διαπιστώσουν τις πραγματικές δυνατότητες και ανάγκες του Σώματος και να προβούν σε ανάλογες διορθώσεις. Εμείς πάντως «δια του φακού» δεν διαπιστώσαμε κάποιο λάθος ή αστοχία αλλά βεβαίως η υπηρεσία έχει τους δικούς της κανόνες αξιολόγησης μιας άσκησης.

Ακούστε τον:

Τα παιδιά συμμετείχαν με ενθουσιασμό στην άσκηση με χειροκροτήματα αλλά και φωνούλες αγωνίας τα δύσκολα σημεία. Κάποια απογοητεύτηκαν γιατί περίμεναν και πραγματική κατάσβεση με νερό.

 Ο Διοικητής ενημερώνει τα παιδιά για τη λήξη της άσκησης και τα ευχαριστεί. Η απάντηση στο χειροκρότημά τους.

Ένας πυροσβέστης ήταν επιφορτισμένος με την ενημέρωση των παιδιών για κάθε φάση της άσκησης. Τα παιδιά διακρίθηκαν για την πειθαρχία τους και τις καίριες ερωτήσεις τους.

Την άσκηση παρακολούθησαν και ο Αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Κουρής και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Αργοστολίου Διονύσης Κωνσταντάτος.

Την βοήθεια της για την διευθέτηση της κίνησης προσέφερε και η Τροχαία Αργοστολίου με επικεφαλή τον πρόεδρο της Ενωσης Αστυνομικών Κώστα Γρηγορόπουλο.

Εκ μέρους των Αναγνωστών μας συγχαίρουμε τον Διοικητή της Υπηρεσίας , τους πυροσβέστες και το διοικητικό προσωπικό που έλαβαν μέρος στην άσκηση.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Περισσότερες φωτογραφίες στο facebook του Kefaloniapress

και εδώ

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!