Ανακοίνωση του Λιμεναρχείου για το συμβάν στη θαλαμηγό στο Φισκάρδο

2497
ΦΩΤΟ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΓΕΡΜΕΝΗΣ

Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές της Κεφαλληνίας και του Φισκάρδου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για την ύπαρξη θαλαμηγού (Θ/Γ) σκάφους σημαίας Μάλτας σε δυσχερή θέση λόγω εισροής υδάτων, με επτά (07) ημεδαπούς επιβαίνοντες και δέκα (10) ημεδαπούς μέλη πληρώματος, στη θαλάσσια περιοχή Φισκάρδου Κεφαλληνίας, κοντά στον όρμο ¨Παλιοκάραβο¨. Αμέσως τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή μετέβησαν ένα (01) θαλαμηγό σκάφος με επιβαίνοντες στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τρία (03) ιδιωτικά σκάφη και δύο παραπλέοντα σκάφη προς παροχή συνδρομής.

Από τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ που μετέβησαν στο σημείο διαπιστώθηκε η έντονη κλίση στη δεξιά πλευρά του Θ/Γ σκάφους, το οποίο αρχικά αγκυροβόλησε και στη συνέχεια πρυμνοδέτησε με ασφάλεια κοντά στον όρμο ¨ΔΟΛΙΧΑ¨.

Κατόπιν συντονισμένων ενεργειών και με τη συνδρομή έτερων σκαφών πραγματοποιήθηκε απάντληση των υδάτων. Πέντε μέλη του πληρώματος του Θ/Γ παραμένουν επί του πλοίου, ενώ οι υπόλοιποι επιβαίνοντες μετεπιβιβάστηκαν σε βοηθητικά σκάφη του Θ/Γ και αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στην ξηρά.

Από τον Λιμενικό Σταθμό Φισκάρδου του Λιμεναρχείου Κεφαλληνίας, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Θ/Γ σκάφους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!