Στην Εισαγγελία Κεφαλονιάς ανατέθηκε η διερεύνηση του σημερινού συμβάντος όπου δυο πλοία κινδύνεψαν να συγκρουστούν ανοικτά της Κεφαλονιάς.

Διαβάστε το σχετικό ρεπορταζ

Παραλίγο τραγωδία μεταξύ Κεφαλονιάς και Ιθάκης: Γιοτ έφτασε εκατοστά από τη σύγκρουση με τουριστικό σκάφος – Σοκαριστικό βίντεο

Οι δυο καπετάνισσες, κατά σύμπτωση και στα δυο πλοία το τιμόνι το έχουν δυο κυρίες, προσάχθηκαν σήμερα το απόγευμα στην Εισαγγελέα Κεφαλονιάς , ενώ είχε προηγηθεί η σύλληψή τους από το Λιμενικό Σώμα με την αυτόφωρο διαδικασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο από το δικηγόρο κ.Παναγή Δρακουλόγκωνα που εκπροσωπεί την καπετάνισσα και την εταιρία του ημερόπλοιου όσο και από εκπρόσωπο της Ιταλίδας καπετάνισσας και της εταιρείας της θαλαμηγού ,  μετά την απολογία τους αφέθηκαν και οι δυο ελεύθερες.

Ο δικηγόρος κ. Παναγής Δρακουλόγκωνας δήλωσε στο kefaloniapress  για την πελάτισσά του, έξω από τα δικαστήρια Κεφαλονιάς :

Παναγής Δρακουλόγκωνας – Δικηγόρος

Εμφανίστηκε ενώπιον της Εισαγγελέως Κεφαλονιάς η καπετάνισσα του ημερόπλοιου ΝΥΔΡΙ ΣΤΑΡ 1 . Σας ενημερώνω ότι έληξε η αυτόφωρη διαδικασία και αφέθηκε ελεύθερη μετά την απολογία της. Υποστήριξε ότι τήρησε όλους τους κανόνες της ασφαλούς πλοήγησης και του διεθνούς ναυτικού δικαίου και θαλασσοπλοούσε έτσι όπως έπρεπε και χάρη στον αποφευκτικό ελιγμό της γλυτώσαμε τα χειρότερα . Αναμένουμε τις επόμενες κινήσεις της ελληνικής δικαιοσύνης.

Η Eισαγγελία Κεφαλονιάς συνεχίζει την έρευνα του συμβάντος έως την διαλεύκανσή του και την απόδοση τυχόν ευθυνών.

Η ανακοίνωση του ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ για το συμβάν

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε το Α’ Λιμενικό Τμήμα Νυδρίου του Λιμεναρχείου Λευκάδας για περιστατικό πιθανής επακούμβησης επιβατηγού-τουριστικού (Ε/Π-Τ/Ρ) σκάφους ελληνικής σημαίας με Θ/Γ σκάφος σημαίας Cook islands στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Φισκάρδου και Ιθάκης. Κατά τον κατάπλου του Ε/Π-Τ/Ρ στο λιμάνι του Νυδρίου, διενεργήθηκε επιθεώρηση από στελέχη του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης (ΤΚΕΠ) του Λιμεναρχείου Λευκάδας, κατά την οποία διαπιστώθηκε στρέβλωση στο αριστερό πρωραίο μέρος του πλοίου στο σημείο που τοποθετούνται οι σκάλες απoεπιβίβασης, η οποία δεν επηρεάζει την αξιοπλοΐα του σκάφους. Από το συμβάν δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Νυδρίου του Λιμεναρχείου Λευκάδας συνελήφθη η 33χρονη ημεδαπή Πλοίαρχος του Ε/Π-Τ/Ρ για παράβαση του άρθρου 104 (Διοικητική εξουσία του πλοιάρχου), του άρθρου 219 (Μη αυτοπρόσωπος διεύθυνσις πλοίου) και του άρθρου 225 (Παράβαση Κανονισμού προς αποφυγήν συγκρούσεων) του Κ.Δ.Ν.Δ. ενώ παράλληλα επιβλήθηκαν διοικητικές κυρώσεις, διότι, σε καταμέτρηση επιβατών που πραγματοποιήθηκε στο Ε/Γ-Τ/Ρ, διαπιστώθηκε διαφορά κατά ένα άτομο στους δηλωθέντες επιβάτες.

Το Θ/Γ σκάφος κατέπλευσε στο λιμάνι του Αργοστολίου, όπου συνελήφθη η 49χρονη αλλοδαπή Πλοίαρχος του σκάφους για παράβαση του άρθρου 225 του Κ.Δ.Ν.Δ. (Παράβαση κανονισμού προς αποφυγή συγκρούσεων) και του άρθρου 291 του Π.Κ. (Επικίνδυνες παρεμβάσεις στη συγκοινωνία μέσων σταθερής τροχιάς, πλοίων και αεροσκαφών) από στελέχη του Λιμεναρχείου Κεφαλληνίας. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Φισκάρδου.

kefalonia press

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!