Στην οικογένεια Βεργωτή ανήκει το σκάφος που κάηκε στο λιμάνι Αργοστολίου – Eρωτήματα για την αντιμετώπιση του περιστατικού (ανανεωμένο)

4917

Καθώς ,με το φως της ημέρας, έρχονται όλο και περισσότερα στοιχεία για το περιστατικό, ανανεώνουμε συνέχεια την αρχική δημοσιεύση.

Στην οικογένεια Βεργωτή ανήκει το CAPS ,το σκάφος που κάηκε ολοσχερώς αργά το βράδυ της Τρίτης στο λιμάνι Αργοστολίου.

Ευτυχώς στο σκάφος δεν βρισκόταν κανείς. Δεν είναι γνωστά ακόμα τα αίτια της πυρκαγιάς ή απο που ξεκίνησε , όμως έγινε μπροστά στα μάτια δεκάδων ανθρώπων που έκαναν την βραδινή τους βόλτα στην παραλία.

Εν τω μεταξύ πάρα πολλά είναι τα ερωτήματα που θέτουν πολίτες με αφορμή το συμβάν, όπως λχ.

Λειτουργούσε ο κρουνός μπροστά από το σκάφος; Eάν λειτουργούσε γιατί δεν χρησιμοποιήθηκε.

Αληθεύει ότι τα πυροσβεστικά έπρεπε να κάνουν κατάσβεση με αφρό και όχι με νερό;

Αληθεύει ότι δεν υπήρχε το κλειδί των κρουνών στο Λιμεναρχείο και ψάχνανε κάποιον υπάλληλο στο σπίτι του;

Αληθεύει ότι τα μεγάλα Πυροσβεστικά αργησαν να φθάσουν λόγω του μπλοκαρίσματος της παραλιακής από την κίνηση; Αν υπήρχε ανάγκη για ασθενοφόρο τι θα γινόταν;

 

Γιατί δεν απομακρύνθηκε ο κόσμος από το συμβάν παρά δεκάδες τράβαγαν βίντεο ή παρακολουθούσαν το συμβάν, ενώ μπορούσε να εκραγεί το καύσιμο του πλοίου από στιγμή σε στιγμή;

Το υπάρχον κυκλοφοριακό σύστημα δυσκόλεψε ή όχι την Αστυνομία στην αλλαγή πορείας των οχημάτων;

Πάντως κύκλοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας βεβαιώνουν ότι τηρήθηκαν όλες οι διαδικασίες που απαιτούνται σε τέτοια συμβάντα και βεβαίως για το πως θα αντιμετωπιστεί το κάθε περιστατικό την ευθύνη έχει η αρμόδια υπηρεσία. Και αφρός χρησιμοποιήθηκε τόσος που εξαντλήθηκε και η Πυροσβεστική έφθασε εγκαίρως δεδομένων των συνθηκών.

Σημειώστε επίσης ότι η πυροσβεστική κλήθηκε για να αντιμετωπίσει περιστατικό φωτιάς σε κάδο σκουπιδιών στην παραλία, για αυτό στάλθηκε το μικρό πυροσβεστικό. Επίσης την ίδια ώρα γινόταν κατάσβεση φωτιάς στα Ραζάτα.

Εμείς καταγράψαμε ερωτήματα πολιτών που ήταν στο συμβάν, ερωτήματα που δείχνουν ότι η πόλη δεν λειτουργεί σωστά στην αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών. Δεν διευκολύνει τα σωστικά μέσα.

Το ανησυχητικό είναι ότι από την όλη κατάσταση που δημιουργήθηκε στο λιμάνι, στην Πλατεία και στο κέντρο της πόλης ο πολίτης αισθάνθηκε ανασφαλής , ότι ζει σε μια πόλη που δεν μπορεί να τον προστατέψει. Και αυτό πρέπει να το αντιληφθει η Πολιτική Προστασία. Ζούμε σε μια πόλη που δεν διευκολύνει τα σωστικά μέσα να κάνουν τη δουλειά τους. Πάρτε μόνο αυτό ότι σε πολλούς παράδρομους της πόλης δεν χωράνε πυροσβεστικά και ασθενοφόρα.Πάρτε μόνο πόσες φορές διπλοπαρκαρίσματα δικά μας, κλείσιμο εισόδων μικρών δρόμων , εμποδίζουν το ΕΚΑΒ ή την Πυροσβεστική να φθάσει στο συμβάν. Στο χθεσινό συμβάν σκεφτείτε μόνο τι θα μπορούσε να έχει συμβεί αν φυσούσε.. έστω και λίγο!

Για πόσο θα βασιζόμαστε στην καλή μας τύχη;

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!