Η ανακοίνωση του Λιμεναρχείου για τη φωτιά στο σκάφος στο λιμάνι Αργοστολίου

750

Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Κεφαλληνίας για περιστατικό εκδήλωσης πυρκαγιάς σε ένα επιβατικό-τουριστικό (Ε/Π-Τ/Ρ) σκάφος ελληνικής σημαίας, άνευ επιβαινόντων, το οποίο ήταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Αργοστολίου.

Αμέσως τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στο σημείο μετέβησαν στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τα οποία εντόπισαν το Ε/Π-Τ/Ρ σκάφος, στο οποίο επιχειρούσε ήδη κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας (Π.Υ.) για την κατάσβεση της φωτιάς.

Η φωτιά κατασβήστηκε πλήρως, ενώ από το συμβάν δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση ή εισροή υδάτων.
Το Ε/Π-Τ/Ρ απομακρύνθηκε από το σημείο συμβάντος με τη συνδρομή της λάντζας «ΑΝΕΜΟΣ» Τ.Α. 161 και στη συνέχεια πρόσδεσε με ασφάλεια στη μαρίνα Αργοστολίου «ΔΡΑΠΑΝΟΣ» όπου θα γίνει απάντληση των καυσίμων του, με μέριμνα του ιδιοκτήτη.

Από το Λιμεναρχείο Κεφαλληνίας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας και αποκατάστασης της βλάβης από τον αρμόδιο νηογνώμονα.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!