Συνελήφθησαν δύο μέλη εγκληματικής ομάδας, που εξαπάτησαν και απέσπασαν χρήματα από υπερήλικη στην Κεφαλονιά

475

Συνελήφθησαν δύο μέλη εγκληματικής ομάδας, που εξαπάτησαν και απέσπασαν χρήματα από υπερήλικη στην Κεφαλονιά

Κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό που απέσπασαν από την υπερήλικη, κινητά τηλέφωνα καθώς και το όχημα που χρησιμοποίησαν κατά τη δράση τους

Συνελήφθησαν, χθες (10.09.2024), το απόγευμα,  κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου, δύο αλλοδαποί ηλικίας 38 και 49 ετών, μέλη εγκληματικής ομάδας που εμπλέκονται σε υπόθεση απάτης σε βάρος 94χρονης ημεδαπής, στο Αργοστόλι Κεφαλληνίας.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα που διαπράττει απάτες, και κατά περίπτωση για το αδίκημα της πλαστογραφίας, καθώς ο 49χρονος κατείχε πλαστό διαβατήριο.

Ως προς τη μεθοδολογία που ακολουθήθηκε, οι δράστες, μεσημβρινές ώρες χθες (10.09.2024), τηλεφώνησαν στην υπερήλικη γυναίκα και προφασιζόμενοι ότι συγγενικό της πρόσωπο χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης, συνεπεία τροχαίου ατυχήματος, έπεισαν αυτή και τους παρέδωσε, έξω από την οικία της, το χρηματικό ποσό των -8.500- ευρώ και -412- δολαρίων Η.Π.Α..

Ακολούθησε, άμεση κινητοποίηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου που είχε σαν αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών στο λιμάνι του Πόρου Κεφαλληνίας, λίγο πριν τη διαφυγή τους από το νησί.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, στο αυτοκίνητο που επέβαιναν, καθώς και στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • το χρηματικό ποσό που απέσπασαν από την υπερήλικη, το οποίο και της επιστράφηκε,
  • -3- κινητά τηλέφωνα,
  • ακτοπλοϊκά εισιτήρια,
  • πλαστό διαβατήριο καθώς και
  • ρουχισμός που φορούσε ο 49χρονος κατά την τέλεση της απάτης.

Προανάκριση πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Αργοστολίου, στο πλαίσιο της οποίας κατασχέθηκε και το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δράστες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλληνίας.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!