ο Πολεμικό Ναυτικό έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο που καταγράφει τη δραματική διάσωση ενός Πολωνού ορειβάτη και ενός Έλληνα διασώστη από απόκρημνη πλαγιά στην Άσσο της Κεφαλονιάς.

Όπως ανακοινώνεται από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, τις  απογευματινές ώρες Τετάρτης 28 Ιουνίου 2017, μετά από αίτημα του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ), ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού (τύπου S70B, Aegean Hawk), στο οποίο επέβαινε και διασώστης από τη Διοίκηση Υποβρύχιων Καταστροφών (ΔΥΚ), απεγκλώβισε δύο άτομα (έναν Πολωνό ορειβάτη και έναν Έλληνα διασώστη) από δύσβατη κρημνώδη πλαγιά στην Άσσο ν. Κεφαλονιάς.

Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο αεροδρόμιο Κεφαλονιάς, όπου και παρελήφθησαν από το ΕΚΑΒ.

Ο Πολωνός τουρίστας είχε ξεκινήσει από το απαόγευμα της Τρίτης για να εξερευνήσει τα μονοπάτια της περιοχής και κατέληξε εγκλωβισμένος.

Μετά την έκκληση για βοήθεια που έκανε μέσα από το κινητό του τηλέφωνο, στο σημείο έσπευσαν εθελοντές και κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κεφαλονιάς, με τέσσερα οχήματα και εννέα πυροσβέστες.

Το δύσβατο όμως της περιοχής, εμπόδιζε τους άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας να φτάσουν στο σημείο, ενώ μετά από κινητοποίηση της αντιπεριφέρειας Κεφαλονιάς, ενεργοποιήθηκε στην αρχή ελικόπτερο Agusta-Bell 205 και στη συνέχεια ανέλαβε δράση ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού τύπου Sikorsky. Σημειώνεται πως το Agusta-Bell δεν φέρει εντός του διασώστη και το Sikorsky ενεργοποιήθηκε όταν κρίθηκε απαραίτητη η συνδρομή άνδρα των σωστικών συνεργείων για την παραλαβή του τουρίστα με τον τρόπο που είδατε στο βίντεο, μιας και ο εγκλωβισμένος δεν μπορούσε να κινηθεί.

Άνδρας της πυροσβεστικής είχε κατέβει στην πλαγιά για να δώσει νερό στον εγκλωβισμένο. Είναι ο δεύτερος που μεταφέρθηκε με το Sikorsky.

Ο Πολωνός τουρίστας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κεφαλονιάς για προληπτικούς λόγους, χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η υγεία του.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις