Από τις 16-22 Μαΐου θα διεξαχθεί στη Μαδέρα της Πορτογαλίας το 6ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις του Complexo Olímpico de Piscinas da Penteada στην πρωτεύουσα Φουνσάλ όπου είχε γίνει και το αντίστοιχο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2016.

Αρχικά οι αγώνες ήταν προγραμματισμένοι να γίνουν το 2020 αλλά λόγω της πανδημίας αναβλήθηκαν και μεταφέρθηκαν για το 2021.

 

 

Στη κορυφαία αυτή διοργάνωση θα λάβει μέρος και ένα δικό μας παιδί ο Γεράσιμος Λιγνός ο οποίος θα συμμετάσχει για δεύτερη φορά σε ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μετά από εκείνο του 2018 το οποίο είχε διεξαχθεί στο Δουβλίνο.

Στο προηγούμενο πρωτάθλημα ο Λιγνός είχε καταφέρει να περάσει στους τελικούς τεσσάρων αγωνισμάτων με καλύτερη εμφάνιση την 4η θέση στα 200 μέτρα μικτή ατομική.

Μία εβδομάδα πριν τους αγώνες επικοινωνήσαμε με τον Γεράσιμο Λιγνό και είχαμε μια σύντομη συνομιλία.

Γεράσιμε πως πήγε η προετοιμασία σου το τελευταίο χρονικό διάστημα ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος;

Ήταν αρκετά κοπιαστική αλλά ταυτόχρονα και πολύ δύσκολη λόγω της πανδημίας ενώ συνεχίζει να με ταλαιπωρεί και ένας μυϊκός τραυματισμός ο οποίος υπάρχει πριν από τους αγώνες της Ιταλίας που είχα λάβει μέρος.

 

 

Σε ποια αγωνίσματα θα συμμετάσχεις στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα;

Την πρώτη ημέρα της διοργάνωσης θα αγωνιστώ στα 100 μέτρα πεταλούδα , θα ακολουθήσουν τα 100 μέτρα πρόσθιο , θα ξεκουραστώ μια ημέρα και στις 19 του μήνα θα λάβω μέρος στα 100 μέτρα ύπτιο.

Στη συνέχεια θα υπάρχει ένα διήμερο ρεπό στις αγωνιστικές μου υποχρεώσεις και θα ολοκληρώσω την παρουσία μου με τα 200 μέτρα μικτή ατομική την τελευταία ήμερων των αγώνων.

 

 

Ποιοι είναι οι στόχοι σου και πότε θα αναχωρήσετε για την Μαδέρα;

Μαζί με την υπόλοιπη Εθνική ομάδα θα αναχωρήσουμε την Πέμπτη από την Αθήνα ενώ όσον αφορά τους στόχους μου σε αυτούς τους αγώνες όπως και σε κάθε αγώνα είναι να ξεπεράσω τον εαυτό μου ο οποίος θα με φέρει πιο κοντά στο όνειρο των Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκυο. 

Θα ήθελες κάποιους να ευχαριστήσεις;

Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά δημόσια τα Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς για την έμπρακτη υποστήριξή τους με στόχο το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και την Παραολυμπιάδα του Τόκυο καθώς και το σύλλογο “Φιλόξενος” της Ζακύνθου στον οποίο ανήκω αλλά και όλους όσους με πιστεύουν και με ενθαρρύνουν στην προσπάθεια που καταβάλλω.

Γεράσιμε καλή επιτυχία και σου ευχόμαστε να επιστρέψεις με επιτυχίες

Σας ευχαριστώ πολύ για την επικοινωνία και ελπίζω να πάνε όλα καλά.

 

 

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις